Aljbin Kurti, Ramuš Haradinaj
Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI/VALDRIN XHEMAJ

Predsednik Alijanse za buducćnost Kosova Ramush Haradinaj ocenio je da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti nesposoban da se suoči sa Srbijom.

POGLEDAJTE JOŠ:

Haradinaj je na konferenciji za novinare, kritikujući polaganje kamena temeljca za Univerzitet u Prištini sa sedištem u severnom delu Kosovske Mitrovice, čiju će izgradnju finansirati Vlada Srbije, rekao da je apsurdno da srpske institucije grade Univerzitet u Prištini.

Haradinaj je dodao da postoje mnoge situacije u kojima Kurti pokazuje da je nesposoban da se suoči sa Srbijom i naveo da je, kako je rekao, zamolio Kurtija da ne bude talac i da ga ne drže kao taoca.

Ocenio je da o Kurtijevoj nesposobnosti da se suoči sa Beogradom dovoljno govori povećanje uvoza iz centralne Srbije, kao i neuvođenje mere reciprociteta i ukidanje poreza na građevonske blokove iz centralne Srbije.

Haradinaj je takođe zatražio ostavku Kurtija jer, prema njegovoj oceni, vlada privremenih prištinskih institucija ignoriše situaciju u vezi sa pandemijom i loše upravlja njome.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar