Ramuš Haradinaj Foto:Nemanja Jovanović

Lider AAK Ramuš Haradinaj posetio je danas roditelje Hašima Tačija i odlikovao ih, kako je to predstavio, medaljom – „Verovanje u Boga, domovinu državu“.

„Danas sam imao čast da posetim porodične saradnike, porodicu Hakija i Hire Tači, roditelje predsednika Hašima Tačija. Istovremeno, odlikovao sam ih medaljom ‘VEROVANJE U BOGA, DOMOVINU I DRŽAVU’ za izuzetan doprinos nacionalnoj stvari“, poručio je Haradinaj.

Naglasio je u kući Tačijevih da je „Oslobodilačka vojska Kosova, koji vodi legendarni komandant Adem Jašari, temelj države Kosovo i slobode“.

„Čovečanstvo nikada neće saznati za pošteniju, čistiju i plemenitiju borbu za oslobođenje od divljačke okupacije Miloševića“, tvrdi još Haradinaj.

Iako priznaje da postoje političke razlike sa Hašimom Tačijem, on veruje u njega, jer veruje u međunarodnu pravdu, „čistotu rata OVK“ i „nevinost svih drugova“.

Hašim Tači se nalazi u Specijalnom sudu u Hagu, zajedno sa Kadrijem Veseljijem, Redžepom Seljimijem i Jakupom Krasnićijem gde će im se suditi po zajedničkoj optužnici u 10 tačaka za ratne zločine.

Hašim Tači i Ramuš Haradinaj su već dve decenije snažni rivali, a nisu se štedeli ni u javnim izjavama jedan protiv drugog, što je posebno bilo vidljivo pre tri godine dok su obojica bila na pozicijama predsenika, odnosno premijera.

„Specijalni rat Tači-Haradinaj se ne završava. Oni se međusobno bore gde god i kad god“, pisali su tada mediji u Prištini.

Međutim, od kada je Tači u zatvoru, Haradinaj se izjašnjavao da veruje u njegovu nevinost. Neposredno pre hapšenja, mediji u Prištini zabeležili su scenu zajedničkog doručka Tačija, Haradinaja i Veseljija u jednom restoranu.

Sa Haradinajem u poseti kod Tačijevih roditelja bio je i bivši gradonačelnik Srbice Sami Ljuštaku, inače, takođe jedan od vođa OVK i član PDK i decenijama ključan čovek za Srbicu.

BONUS VIDEO: Dete ispred Vučića palo u nesvest, a on lekare učio šta da rade

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar