Foto: Printscreen/Kolubarske.rs, Goran Srdanov/Nova.rs

U centrali Demokratske stranke večeras je došlo do rasprave između zaposlenih i sekretara, i predsednika stranke Zorana Lutovca i još dva člana oko spiska članova Glavnog odbora i poziva za sednicu GO.

Kako Nova. rs nezvanično saznaje, do incidenta je došlo kada je predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac zajedno sa direktorom stranke otišao do centrale kako bi poslali obaveštenje o sednici Glavnog odbora stranke.

O tome šta se večeras dogodilo u centrali DS postoje oprečne informacije. Naime, prema jednoj strani u centrali se večeras pojavio predsednik stranke Zoran Lutovac, koji je navodno u stranačkim prostorijama zatekao zaposlene, odnosno sekretara, koji su odbili njegovo naređenje da pošalju mejl sa obaveštenjem kada će biti sednica Glavnog odbora. Navodno je sekretar bez znanja predsednika poslao spisak članova GO sa ljudima koji se nalaze na izbornim listama drugih partija i pokreta, sve sa ciljem da stranka bude preoteta od Zorana Lutovca.

Da bi utvrdili šta se tačno dogodilo kontaktirali smo Gorana Jaića sekretara DS, koji je ispričao šta se dogodilo večeras u centarli stranke:

„Centrala DS radi do 17 časova, oko 19 časova sam dobio obaveštenje čoveka, koji je zaposlen ovde  i koji radi kao obezbeđenje stranke, da su u centralu došli predsednik stranke, direktor stranke i član Izvršnog odbora sa namerom da prekroje spisak koji je zaključen za Glavni odbor još 8.03.2020 godine. Nedugo zatim došao sam u centralu sa ljudima koji su tu zaposleni, na šta je od nas traženo da ne primenjujemo spisak članova zaključen 8. marta, nego 9. marta 2020, iako je Statutarna komisija kao najviši pravni organ u stranci donela odluku da za Sednicu Glavnog odbora važi spisak zaključen 08.03. Naravno, kao sekretar stranke nisam prihvatio da pošaljem pozivno pismo koje je trebalo da bude poslato članovima GO na osnovu zaključenog spiska članova 09.03, jer je zaključen spisak bio 08.03.2020“, izjavio je za Nova.rs sekretar DS Goran Jaić

Na pitanje da li to znači da su Lutovac i još dvojica saradnika hteli samoinicijativno da pošalju saopštenje, Jaić je rekao:

„Apsolutno. Oni su hteli da pošalju grupi članova GO koji u ovom trenutku nisu članovi GO za ovu sednicu“.

Jaić je dodao da mu je predsednik DS Zoran Lutovac rekao da ne priznaje odluku Statutarne komisije i da ona ne može da isključuje, što nije tačno, jer su odluke Statutarne komisije obavezujuće za sve članove stranke, takođe i za njega kao sekretara stranke.

„Lutovac je poslao mejl ljudima koji nisu članovi GO, deo jesu, drugi deo nisu, sa svog privatnog mejla, što nije po statutu stranke i pravilnicima. Sva pozivna pisma se moraju poslati sa zvaničnog  mejla DS. Mi ćemo apsolutno raditi sve što je u Statutu DS. Za ovaj GO, ja kao sekretar DS, sam u obavezi da da primenim spisak koji je zaključen 08.03 i sekretarijat stranke će iskontrolisati ovaj GO stranke. Isključivo će prisustvovati članovi GO stranke, koji su na spisku zaključeno sa osmim martom 2020.“, rekao je Jaić.

Nova.rs došla je u posed pisma koje je predsednik stranke Zoran Lutovac posalo članovima GO.

Foto: Privatna arhiva

 

U vezi ovog slučaja, Nova.rs je večeras dva puta pokušala da stupi u kontakt sa predsednikom DS Zoranom Lutovcem, ali do objavljivanja teksta on nije nije odgovarao na naše pozive i poruke.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare