Šabac / Foto: Shutterstock/Bascar

U Šapcu nisu još objavljeni preliminarni rezultati, ali se spekuliše da su tri najveće liste prešle cenzus i ulaze u gradsku skupštinu. Nezvanične informacije pokazuju da se vodi tesna borba i da je Srpska napredna stranka, do sada opoziciona, na putu da osvoji vlast u tom gradu.

Prema prvim podacima u Gradsku skupštinu ulaze liste „Aleksandar Vučić-Za našu decu“, „Šabac je naš“ Nebojše Zelenovića i „Novi tim za Šabac“-Jelena Milošević, ali nema zvaničnih informacija kojim redosledom.

Gradonačelnika Šapca Nebojšu Zelenovića nije bilo moguće dobiti za komentar. Kako nezvanično saznaje Nova.rs, naprednjaci pobeđuju u selima u okolini Šapca, što bi moglo da im donese prevagu u lokalnom parlamentu.

Jedan od kandidata sa liste „Aleksandar Vučić za našu decu“ doktor Branko Vujković objavio je „Dobili smo i Cersku bitku i Boj na Mišaru! Oslobađamo Šabac“.

 

Dobili smo i Cersku bitku i boj na Mišaru !Oslobađamo Šabac ??

Posted by Вујковић М. Бранко on Недеља, 21. јун 2020.

Informacije da naprednjaci dobijaju ubedljivo po selima u okolini Šapca potvrđuju i lokalni Podrinjske novine, koje na svom Fejsbuk profilu objavljuju podatke u pojedinačnim sredinama.

 

Bukor 1SNS – 140Naš tim za Šabac 4Šabac je naš 26

Posted by Podrinske Šabac on Недеља, 21. јун 2020.

Bukor 1SNS – 140Naš tim za Šabac 4Šabac je naš 26

Posted by Podrinske Šabac on Недеља, 21. јун 2020.

 

Da se vodi tesna bitka potvrđuju i komentari pristalica dosadašnje vlasti u Šapcu.

Ono što se zna da je u Šapcu bila velika izlaznost jer je do 18 časova, prema podacima Gradske izborne komisije, na birališta izašlo je 52,4 odsto građana.

Ukupno je registrovano više od 102 000 birača, a glasalo se na sto biračkih mesta. Na lokalnim izborima je prošli put glasalo 62 odsto birača.

Za parlamentarne izbore je prema ovim navodima vladala manja zainteresovanost.

Još manje zvaničnih informacije je moglo da se dobije iz Paraćina.

Gradonačelnik Paraćina Saša Paunović takođe nije bio dostupan za komentar, ali su društvene mere bile prepune nezvaničnih informacija da će izgleda posle 20 godina u tom gradu doći do promene vlasti.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare