Pavle Grbović Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovo je rekao kako je spreman da raspiše nove beogradske izbore, a predstavnici opozicionih partija u Srbiji u razgovoru za "Novu" otkrili su zbog čega su uvereni da će doći do novih izbora, na kojima će vladajuća stranka doživeti poraz. Pavle Grbović istakao je kako smatra da su grđani jasno rekli da ne žele vlast SNS i SPS u Beogradu.

O eventualnom ponavaljnju lokalnih izbora u Beogradu govori se od sastanka lidera Stranke slobode i prave Dragana Đilasa i Aleksandra Vučića. Nakon sastanka, deo opozicije je tvrdio da sumnja da će Vučić održati reč i da mu se ne može verovati uprkos tome što je javno poručio da je spreman za novu izbornu trku.

U nedelju je Vučić ponovio da će prihvatiti ponavljanje izbora.

„Raspisaću nove izbore za Beograd kad opozicija poželi. Ali trebalo bi da razmisle, jer će izgubiti ubedljivije“, rekao je Vučić.

Dan ranije, Đilas je na konferenciji za medije rekao da je sastanak sa predsednikom Srbije bio neophodan korak i da je suština njihovog razgovora bila kako rešiti situaciju u najvećem gradu u zemlji.

„Suština tog razgovora je bila da dođemo do rešenja šta da radimo sa situacijom u Beogradu gde 70.000 ljudi više glasalo za stranke opozicije, a vlast, zbog izbornog zakona, može da napravi većinu. U takvoj situaciji idete i razgovarate, ne sedite kod kuće skrštenih ruku i pričate neke parole. Nove izbore ćemo imati u Beogradu u decembru ili martu i to će biti šansa da ovaj grad više ne vode Šapić ili Vesić“, poručio je on.

Predsednik Pokreta slobodnih građana, Pavle Grbović, rekao je za „Novu“ da opozicija mora uvek da bude sprmena i da traži nove izbore. On smatra da sada postoji razlog više da se održe novi izbori u prestonici, tim pre što su, kako kaže, građani Beograda jasno rekli da ne žele vlast SNS i SPS.

„Zbog izbornog sistema raspodela mandata takva da će oni ponovo moći da formiraju većinu. Mislim da imamo dovoljno vremena da se pripremimo i da u pametno sastavljenim kolonama, sa pažljivim i fokusiranim odabirom tema, uz međusobnu saradnju opozicije, možemo da dođemo do pobede. Logično je što vlast pokušava da demotiviše opozicione birače i da ih ubedi u nemogućnost promena, jer su i sami svesni da će im biti veoma teško da zadrže pad rejtinga usled drastičnog povećanja cena apsolutno svega i sve težeg i sve nesigurnijeg života u Srbiji. Kako su prošli izbori, mir i stabilnost su se pretvorili u inflaciju i krizu, ako se u takvoj atmosferi bude išlo na izbore – vlast će doživeti poraz“, poručuje Grbović.

BONUS VIDEO Pavle Grbović o novoj aferi Nebojše Stefanovića i restartovanju opozicije

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare