Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Povodom izjave gradonačelnika Kragujevca Nikole Dašića, da Grad ima mali udeo u fabrici ’’Zastava oružje’’, te da nema uticaja na rešavanje aktuelne krize, gradonačelniku su se otvorenim pismom obratili narodni poslanici iz tog grada. Oni od Dašića zahtevaju da hitno zakaže sastanak sa premijerkom i ministrom odbrane.

Trojica narodnih poslanika iz Kragujevca, Veroljub Stevanović (Koalicija NADA), Dalibor Jekić (SSP) i Nikola Nešić (Moramo – Zajedno), u zajedničkom otvorenom pismu poručili su gradonačelniku Kragujevca Nikoli Dašiču, da ne sme ,,da se pravi nem na vapaje zaposlenih u Zastava oružju’’.

Oni u pismu ukazuju da je gradonačelnik ,,dužan da brine o svim građanima i o svim privrednim društvima na teritoriji grada, bez obzira da li grad ima udeo u vlasništvu’’.

,,Kao narodni poslanici izuzetno smo zabrinuti za situaciju u kojoj se nalazi ,Zastava oružje’, fabrika iz koje je nastala industrija u našem gradu, fabrika koja je simbol privrede i kao takva  od izuzetnog značaja za naš grad i državu. Za nas je frapantno da je fabrika došla u ovakvu situaciju i da je ugroženo njeno poslovanje i egzistencija 2.400 zaposlenih.

Zahtevamo od Vas maksimalnu ozbiljnost i da što pre zakažete sastanak sa premijerkom Anom Brnabić i ministrom odbrane Milošem Vučevićem, koji su inače Vaše stranačke kolege, kako bi se rešila kriza rukovođenja u ovoj fabrici i napravio plan konsolidacije poslovanja’’, stoj u otvorenom pismu narodnih poslanika iz Kragujevca.

Fabrika ,,Zastava oružje’’, od 21. decembra prošle godine, nema generalnog direktora, jer je dotadašnjem direktoru Mladenu Petkoviću istekao mandat. Prema tvrdnjama Sindikalne organizacije te fabrike, Nadzorni odbor od tada nije uradio izbor novog direktora, a to je kako su istakli, samo produbilo krizu u fabrici.

Mladen Petković direktor Zastava oružje Foto:Jovo Mamula/ministarstvo odbrane

Ukupna dugovanja Zastava oružja iznose 20,5 milijardi dinara, što je oko 170 milona evra.

Predstavnici sindikata su u ponedeljak 16. januara na sastanku sa gradonačelnikom Kragujevca, zatražili da se i grad uključi u rešavanje krize.  Međutim, Nikola Dašić im je poručio da grad ima mali udeo u fabrici da bi mogao da utiče na rešavanje problema.

Ovakav odgovor gradonačelnika je za narodne poslanike iz Kragujevca neprihvatljiv, pa su Nikoli Dašiću poručili ,,da se uozbilji’’.

,,Gospodine gradonačelniče, krajnje je vreme da shvatite ozbiljnost problema u ,Zastava oružju’ i da preduzemete sve što je u ovoj situaciji neophodno, kako bi se ova dubioza u poslovanju prevazišla na najbolji mogući način po fabriku i zaposlene. Ovo je Vaša obaveza i dužnost imajući u vidu funkciju koju obavljate’’, zaključeno je na kraju pisma narodnih poslanika.

BONUS VIDEO: Afera Krušik već tri godine u fioci

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar