Zastava oružje Kragujevac Foto:N1

Članovi sindikata Zastava oružje iz Kragujevca održali su ranije danas još jedan štrajk upozorenja. Predsednik sindikata Dragan Ilić kaže da bi Vladi Srbije preporučio da razreši Nadzorni odbor koji je, kako navodi, fabriku doveo na ivicu ambisa i da ustroji organe rukovođenja, postavi generalnog direktora jer je "fabrika na izdisaju".

On navodi da je održan jednosatni štrajk zbog toga što se ništa u fabrici ne čini da se postojeće stanje promeni i da se postavi novi generalni direktor kako bi, kako ističe, fabrika normalno funkcionisala.

Sindikat je saopštio da Ministarstvo odbrane i Vlada Srbije tolerišu bezakonje. Upitan na šta misle, Ilić kaže – konkretno na rad Nadzornog odbora koji je „godinama takav da je fabriku doveo na ivicu ambisa“.

„Od 2017. godine fabrika je zadužena za 60 miliona, dakle povećane su obaveze. Najnovija situacija je da Nadzorni odbor odbija da u skladu sa zakonom i statutom imenuje generalnog direktora… Vlada i ministarstvo tolerišu jedno bezakonje do sada neviđeno, od kada je krenulo poštovanje Zakona o privrednim društvima“, ocenjuje.

Opširnije čitajte na N1.

***

BONUS VIDEO – Štrajk radnika u Lazi Lazarević: Ministarka uslišila zahteve?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar