Foto: Nemanja Jovanović / Nova.rs

Organizacija Građanski otpor najavila je da će u četvrtak 7. maja organizovati protest ispred zgrade Predsedništva Srbije u Beogradu protiv "surove i nekompetentne vlasti".

Građanski otpor, koji je preuzeo organizovanje protesta od udruženja „1 od 5 miliona“, ocenio je u saopštenju da je vanredno stanje u Srbiji proglašeno na protivustavan način, „a zatim iskorišćeno za besomučnu funkcionersku kampanju i brutalni obračun sa političkim neistomišljenicima“.

Pročitajte još:

„Novinari i slobodnomisleći građani su hapšeni, a meta mafijaške vlasti su lideri opozicije, posebno jedan od njih – Dragan Đilas. Razlog za ozbiljnu zabrinutost je i budućnost koja nas sa ovakvom vlašću tek čeka“, stoji u saopštenju.

Iz te organizacije su izrazili sumnju „u istinitost“ iskazanih brojeva i procenta zaraženih, obolelih i umrlih građana tokom epidemije koronavirusa.

„Nabavka medicinske opreme i nova zaduživanja tekla su ilegalnim tokovima, mimo svake zakonske procedure. Ovakvo raspolaganje životima, novcem i imovinom bilo je moguće zato što je Aleksandar Vučić izvršio državni udar i ukinuo sve institucije ove države“, piše u saopštenju.
Dodaje se da će protest ispred Predsedništva Srbije početi u 20.05 časova.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare