Foto: n1

Vladajuću većinu u gornjomilanovačkoj opštini činiće Srpska napredna stranka sa 27 odbornika i Socijalistička partija Srbije sa sedam, dok u opoziciji ostaje GG „Pobedi i spasi opštinu Gornji Milanovac-Milisav Mirković” sa 15. Dejan Kovačević iz SNS i naredne četiri godine obavljaće funciju predsednika opštine Gornji Milanovac, a za njega je na današnjem skupštinskom zasedanju glasalo 34 odbornika, dok su predstavnici opozicije bili uzdržani.

Kovačevićeva zamenica biće Jadranka Dostanić, koja je dobila isti broj glasova kao Kovačević.

Članovi opštinskog veća ove opštine su Nebojša Lazović, Dušan Dražović, Zoran Radovanović, dr Vladimir Milovanović, Nenad Tomić, Jovica Carević, Aleksandar Sokolović. Svi članovi su izglasani sa po 34 glasa za, i nijednim protiv.

Za predsednika lokalnog parlamenta izabran je Lazar Nikolić iz Socijalističke partije Srbije, koji je već obavljao tu funkciju. Njegov zamenik je Obrad Milosavljević (SNS) , a sekretar Tijana Arsić. Za izbor predsednika tog tela glasalo je 35 odbornika, a 13 je bilo protiv.

Inače na izborima održanim 21. juna SNS je osvojila 27, SPS -JS 7 i PSOGM 15 odborničkih mandata. Na izbore je izašlo 35.974 glasača.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar