Žika Gojković Foto:TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Predsednik Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) Žika Gojković izjavio je danas da je prijatno iznenađen predlogom vlasti za sporazum o predizbornim uslovima te da nije ni očekivao da će prihvatiti sve predloge opozicije.

Gojković je u Skupštini Srbije rekao da veruje da „ćemo posle dužeg vremena imati pravednije izbore, da će se neke anomalije konačno promeniti i da će opozicija biti u malo boljoj poziciji.

„Tražili smo drugačiju finansijsku podelu jer je do sada kampanja 20 posto finanasirana pre izbora, a 80 posto novca su delile stranke koje pređu cenzus“, rekao je Gojković i dodao da je to nepravedno prema strankama kojima je malo nedostajalo da pređu cenzus.

Dodao je da je interesantan predlog da potpisnik sporazuma dobija mesto u RIK-u i da se mora naći način da opozicija bude zastupljena, ali da će se i o tome tek razgovarati.

Gojković je posle sastanka radne grupe za međustranački dijalog bez posrednika, rekao da očekuje promene na RTS-u, te da se „nada“ da će javni servis slediti i drugi mediji“.

Založio se, kako je kazao, i za ukidanje predizborna ćutnje, jer je, dodao je, „potpuno nepotrebna jer imamo četiri miliona ljudi na internetu“.

Kada je reč o funkcionerskoj kampanji, rekao je da su predlagali da ako već predsednik Srbije bude učestvovao u funkcionerskoj kampanji, da makar ministri ne učestvuju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar