Foto:Promo/Ministarstvo kulture i informisanja/Ivan Dinić/Nova S

Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković polemisala je danas u Skupštini Srbije sa samostalnim poslanikom Vladanom Glišićem kome je poručila da za njega nema nade u politici, nakon što je on više puta isticao da nije pristalica liderske stranke.

Glišić je negodovao zbog toga što je imao malo vremena u parlamentu kao opozicioni poslanik, a Gojkovićeva ga je više puta podsetila da u parlament nije ušao kao samostalni već kao poslanik na listi SPAS-a.

Glišić je ocenio da bi ministar trebalo da se bavi onim što je njegov posao, a ne da „proziva“, kako je rekao, jedinog predstavnika opozicije, a ministarka kulture i informisanja Maja Gojković ga je upitala sa kim polemiše, s obzirom da je ušao u parlament na listi SPAS-a.

Samostalni opozicioni poslanik je Gojkovićevoj rekao da su se ona i Gordana Čomić jednako odnosili prema poslanicima i ustvrdio da mu ministarka kulture nije odgovorila na pitanje o lokalnim i regionalnim javnim servisima koji su nestali, pa je Srbija u “medijskom mraku”.

On je rekao da je govorio o tome koliko je model stranke kojoj Gojković pripada, po njemu, pogrešan, i da opterećuje društveni sistem.

Vladan Glišić
Vladan Glišić Foto: Medija centar Beograd

„Ja nisam ovde da vas hvalim već da skrenem pažnju na to da ministar treba da se bavi onim što je njegov posao, a ne partijski prozivate jedinog predstavnika opozicije da ne uvredim slučajno lik i delo vašeg predsednika. Ja njega poštujem kao predsednika države, a ne zato što je predsednik vaše stranke”, rekao je Glišić.

Gojković je odgovorila da bi volela da zna kome tačno replicira i koga predstavlja Glišić, da li one na čijoj je listi došao u skupštinu ili sa Milovanom Glišićem u novoj ulozi.

„Ako vam je ime Milovan…? Ne znam vam ime, ali znam da ste bili na listi SPAS-a“, rekla je Gojković.

Maja Gojković Foto:TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Ona je dodala da to što je ministar ne znači da nema politički stav i da ne pripada nikome, navodeći da pripada Srpskoj naprednoj stranci i da se njen predsednik zove Aleksnadar Vučić.

„Ja znam ko je predsednik partije, a vi ne možete da mi parirate i izgovorite ime predsednika vaše stranke“, poručila je ministarka.

Glišić je konstatovao da mu je Maja Gojković pogrešila ime, mada mu je, po sopstvenom priznanju, uputila kompliment.

„Mislim da bi bilo najmanje prijatno da vi o nekome pričate s obzirom na kojim ste sve listama bili, ali ja nemam problem sa tim, i ja sam na mnogim listama bio i iz mnogih stranka su me izbacili, jer nisam voleo taj liderski model“, rekao je Glišić.

Kako je dodao, zbog takvog modela danas u skupštini nisu narodni tribuni nego partijski delegati i sve liči na partijski kongres.

Gojković mu je odgovorila da iz njenog ličnog političkog iskustva Glišić na neposrednim izborima ne bi dobro prošao.

„Iz mog iskustva za vas nema nade u politici. Ja sam prolazila na izborima i bila izabrana za gradonačelnika Novog Sada na neposrednim izborima, a kasnije i na mešovitim. Sada sam na listi koju predvodi Aleksandar Vučić. Ne znam kakav problem imate sa tim kada neko pripada SNS i jasno i glasno kaže ko je predsednik“, zaključila je Gojković.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar