Audio snimak razgovora funkcionerke Srpske napredne stranke Slavice Ranković i člana biračkog odbora iz koalicije Dveri i Zavetnika Zorana Simića, potvrđuje da se na biračkim mestima širom Srbije uveliko priprema krađa. Simić u razgovoru za Nova.rs kaže da mu je na ovom sastanku nuđen stan, posao i školarina. Zauzvrat, na dan glasanja trebalo je da glasa umesto preminulih i onih koji se na biralištu ne pojave.

Svega nekoliko dana ostalo je do izbora, a po svemu što smo do sada videli i čuli Srpska napredna stranka je više nego spremna za novu izbornu krađu. To potvrđuje i razgovor između zamenice predsednika opštine Koceljeva Slavice Ranković i člana jednog biračkog odbora, ispred koalicije Nacionalno okupljanje Zorana Simića, na kom se čuje na koje sve načine pokušava da ubedi kontrolora da učestvuje u izbornoj krađi.

Simić je za portal Nova.rs potvrdio autentičnost snimka i govorio o tome šta mu je sve nuđeno i na koji način se kradu izbori u Koceljevi.

Na društvenoj mreži Fejsbuk objavljen je audio snimak na kom se jasno čuje da zamenica predsednika opštine Koceljeva Slavica Ranković nagovara člana jednog biračkog odbora u opštini, Zorana Simića, da učestvuje u izbornoj krađi. Zauzvrat je ponuđeno da mu se plati školarina na studijama na Mašinskom fakultetu.

Foto: SNS

Iako je snimak dosta konfuzan, zamenica predsednika opštine objašnjava kako su mnogi članovi koji su ispred opozicije u biračkom odboru u “priči” sa SNS-om, zbog toga što imaju neke muke koje će SNS da im reši.

Takođe, Ranković je istakla da svi privatnici iz Koceljeve “moraju da odrade” za izbore, kako im ne bi poslali inspekciju u firmu.

Još jedna zanimljiva stvar koja se pominje u snimku jeste da je predsednik izvršnog odbora SNS Darko Glišić naložio da mu se dostavi spisak svih ljudi, po imenu i prezimenu, koji su potpisali za Dveri, a rade u Ubu.

“Znate šta će sve raditi ovima koji su potpisali posle izbora,” naglašava Ranković u snimku.

Kako se kradu glasovi u Koceljevi

Član biračkog odbora ispred koalicije Nacionalno okupljanje Zoran Simić koji je i snimio razgovor kaže za portal Nova.rs, da je on nekadašnji član Srpske napredne stranke.

“Ja sam bio u SNS, ali više nisam mogao da ih trpim. Oni i dalje misle da sam njihov i zbog toga su me zvali da učestvujem u izbornoj krađi,” kaže Simić.

Za naš portal, detaljno je objasnio kako je na prethodnim izborima izgledala krađa glasova u Koceljevi. Isto to trebalo je da uradi i ovog puta.

“Moj zadatak bi bio da u momentima kada opozicioni članovi odbora nisu na biračkom mestu ubacim listiće svih ljudi koji su u biračkom spisku, a koji su preminuli ili imaju prebivalište u Koceljevi, a zna se da tog dana neće izaći na biraišta. Znate, Koceljeva je malo mesto, tačno se zna ko je ko, ko ne živi već godinama ovde ili ko je preminuo. Uzeo bih njihove glasačke listiće zaokružio SNS i u birački spisak upisao da su oni glasali,” priča Simić.

PROČITAJTE JOŠ:

“Nudili su mi stan i posao”

Simić kaže za naš portal da su mu zauzvrat ponudili pored plaćanja školarine na master programu Mašinskog fakulteta, opštinski stan na korišćenje kao i posao, što se takođe može čuti na snimku.

“Ja imam porodicu. Moja supruga je gluvonema, imam i četvoro dece, dva deteta su rođena sa oštećenim sluhom, dok je naše četvrto dete rođeno prevremeno. I ranije su obećavali iz SNS-a da će mi pomoći, ali nikada nisu. Sada su mi ponudili opštinski stan u Koceljevi od nekih 40 kvadrata na korišćenje u periodu od tri godine,” objašnjava on i dodaje da su mu ponudili plaćanje školarine na master studijama na Mašinskom fakultetu.

“Ja sam završio osnovne studije na Mašinskom, sada sam na masteru, ali sam ušao u produženu godinu i ostalo mi je još nekoliko ispita. Oni su ponudili plaćanje školarine i preostalih ispita, ali i posao nakon toga,” kaže Simić.

Zgrada opštine Koceljeva Foto: Wikimedia/Ванилица

Za sada osim molbi da ispod objavljenog snimka na Fejsbuku napiše da on nije autentičan, nije postojala rekacija lokalnih naprednjaka.

“Mene plaši tišina, što nema reakcije, jer kada je neko glasan i agresivan, vi možete da predvidite njihov potez. Ja se ne plašim za sebe ali itekako strahujem za svoju poroticu, sve činim da ih maksimalno zaštitim,” zaključuje Simić

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare