Samo 10 dana ostalo je do izbora na kojima će građani imati priliku da promene i preuzmu odgovornost za sve ono što će biti već 18. decembra. U toku kampanje vlast se služi raznim sredstvima kako bi pridobili birače da glasaju za njih. Naša kampanja #Izborise već uveliko traje, a portal Nova.rs vas poziva da prijavite sve pritiske sa kojima se suočavate i gde vas pritiskaju da glasate na izborima. Imate opciju, imate rešenje – oduprite se i prijavite sve nepravilnosti portalu Nova.rs!

Do izborne ćutnje ostalo je nešto više od 7 dana, a uveliko traju pritisci na birače. Postoje brojna svedočenja, dokazi, pa čak i izjave i akcije funkcionera kojima se potvrđuje da se građani svakodnevno suočavaju sa ucenama, pretnjama, pritiscima i svakodnevnim izazovima.

Nova.rs vas poziva i ohrabruje da ne sklanjate pogled sa ovakvih protivzakonitih poteza vlasti i da nam prijavite sve nepravilnosti kojima ste izloženi.

Foto:BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC

Ne propustite priliku da budete odgovorni i da progovorite o problemima kojima vas primorava da glasate, podržite neku izbornu listu ili vas ucenjuje da morate da glasate da ne biste imali posledice.

Svaki vaš vapaj, alarm, krik, sugestija može vam pomoći da se izborite i da ne ostanete usamljeni u borbi protiv pritisaka.

Prijavite na [email protected], [email protected] ili na mejl [email protected] sve pritiske i ucene kojima ste svakodnevno izloženi.

Šta sve treba da prijavite?

Verovatno ste i sami do sada bili izloženi pritiscima lokalne ili republičke vlasti. Sigurno su vas pitali da li možete da ih podržite, da li ste siguran glas 17. decembra i šta je ono što možete da učinite za njih. Niko nema pravo da vas pritiska i ucenjuje, čime se vlast neretko služi i u samoj kampanji.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Imate priliku i mogućnost da nam prijavite sve neregularnosti i nepravilnosti kojima ste izloženi, a evo šta sve treba nam prijavite:

– nude vam novac da biste glasali

– nude vam proizvode da bi vas ucenili (šećer, brašno, ulje, ogrev da biste podržali vlast)

– prete da ćete imati probleme ukoliko ne glasate za njih – nećete moći da se zaposlite, lokalne službe vam neće biti na raspologanju, bićete „prokaženi“ u društvu

– prete vam gubitkom posla

– ucenjuju vas da nećete dobiti socijalnu pomoć

– prete vam da morate da izađete na izbore 17. decembra

– na biračkom mestu vam pokazuju za koga morate da glasate

Sve na jednom mestu o kampanji #Izborise

Građane Srbije očekuju izbori 17. decembra gde će se glasati na parlamentarnim, lokalnim i pokrajinskim izborima. Ali, koliko se zna o izbornom procesu? Znaju li građani kako da provere da li se nalaze u biračkom spisku, kako se uopšte glasa i ko su kandidati? Nova.rs će vam detaljno sve objasniti o izbornom procesu ali i sve ključne informacije za 17. decembar: od toga kako da saznate da li ste upisani u birački spisak, pa do toga kako se glasa i da li možete da glasate ukoliko niste dobili poziv za izbore.

Nova.rs će vam predstaviti ključne informacije koje morate da znate o izbornom procesu, kao i o tome kako da uočite i prijavite izborne nepravilnosti.

BONUS VIDEO: Kako će izgledati Vlada ako SNS izgubi izbore

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar