Foto: screenshot

Podele u kragujevačkoj Srpskoj naprednoj stranci postale su očigledne pred lokalne izbore, a to potvrđuje i neprihvatanje liste koju ispred Grupe građana, predvodi član SNS-a dr Vladica Stanojević. On je za naš portal potvrdio da Gradska izborna komisija (GIK) još nije proglasila izbornu listu, iako je u roku otklonio nedostatke koji su uočeni posle predaje u ponedeljak 25.maja. 

Grupa građana – doktor Vladica Stanojević, na kojoj je 58 kandidata za lokalne izbore u Kragujevcu, mahom članova SNS, još nije proglašena, a sednica na kojoj će GIK odlučitivati o ovoj listi zakazana je za danas u 13 sati, potvrđeno je našem portalu u GIK-u.

Međutim, dr Vladica Stanojević smatra da je u pitanju ‘’opstruiranje njegove kandidature’’. On za portal nova.rs kaže da je lista koju je podneo u potpunosti ispravna sa svim validnim podacima, kao i da su u međuvremenu otklonili nedostatke na koje je ukazao GIK. Listu sa ispravkama predali su sredu oko 22 i 30h.

‘’Naša lista je potpuno ispravna i sve ovo oko odlaganja je usmereno protiv naše kandidature. Imamo saznanja da će naša lista danas biti proglašena, ali da će jedan od članova GIK-a uložiti žalbu. Zbog toga ćemo mi pomoć potražiti na Upravnom sudu, jer znamo da je naša lista jedna od ‘čistijih’ koje su predate’’, navodi dr Stanojević.

Na zvaničnoj stranici kragujevačke Gradske izborne komisije saopšteni su nedostaci koje je imala ova lista, odnosno da Sporazumom o obrazovanju Grupe građana nije utvrđen nosilac izborne liste, kao i da kod 12 kandidata postoji nepodudaranje zanimanja u dostavljenoj dokumentaciji. Gik je dao rok od 48 sati da se ovi nedostaci isprave.

‘’Mi smo sve to ispravili, ali i dalje mislimo da je ovo presedan da se o proglašenju jedne izborne liste toliko veća. Ako treba da se obračunavamo, onda ćemo da se obračunavamo na izborima i kada se prebroje glasovi, a ne ovako’’ revoltiran je dr Stanojević.

On za naš portal navodi da će Grupa građana u svakom slučaju izaći na izbore i najavjuje da će ukoliko i dalje bude opstruiran za kandidaturu za lokalne izbore pravdu potražiti na Upravnom sudu.

Lista sastavljena od nezadovoljnih naprednjaka

Na listi SNS koja je za lokalne izbore u Kragujevcu prva proglašena nije bilo istaknutog člana te stranke dr Vladice Stanojevića, te je on, kako je ranije izjavio našem portal odlučio da sa delom ‘’nezadovoljnih naprednjaka’’ izađe na lokalne izbore kao Grupa građana. Na listi su prema njegovim rečima ugledni članovi zajednice među kojima ima istaknutih lekara, ekonomista, umetnika, sportista, studenata i poljoprivrednika.

Doktor Vladica Stanojević je direktor kragujevačkog Zavoda za zbrinjavanje odraslih ’’Male Pčelice’’ jedne od najvećih ustanova socijalne zaštite na Balkanu koja ima preko 900 štićenika i 300 zaposlenih. Izlazak na lokalne izbore Stanojević je najavio odmah po raspisivanju izbora, ali kako navodi, sve aktivnosti je odložio zbog pandemije koronavirusa i proglašenja vanrednog stanja.

Mediji su nedavno preneli da se Stanojević našao se na meti političkih neistomišljenika iz redova vladajuće SNS i gradonačelnika Radomira Nikolića. Prema pisanju medija tokom vanrednog stanja, gradonačelnik je zahtevao da se uradi ekshumacija preminulog štićenika iz Zavoda ‘’Male Pčelice’’, pod navodnom sumnjom da je koronavirus uzrok smrti, a da je doktor Stanojević to prikrivao. Eksumacija je obavljena, a rezultati su pokazali da preminuli nije imao koronavirus.

U Kragujevcu je do sada proglašeno devet izbornih lista za lokalne izbore 21.juna.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar