Foto: Nova.rs

Vesna Rakić Vodinelić, Dragor Hiber i Savo Manojlović su u ime Građanskog demokratskog kluba podneli krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal zbog bakljadi na krovovima koju su u toku vanrednog stanja organizovale pristalice predsednika Republike, saopštilo je to udruženje.

Kako je saopštio Građanski demokratski klub (GDK), krivična prijava je podneta protiv Vladimira Đukanovića, narodnog poslanika Srspke napredne stranke, i više NN osoba, a na teret im se stavlja organizovanje i članstvo u kriminalnoj grupi, izazivanje opšte opasnosti i povreda ravnopravnosti.

Pročitajte još:

Klub je saopštio da su u samoj krivičnoj prijavi, kao dokazi, dostavljeni su  snimci organizovanih bakljada, kao i tačne lokacije na kojima su vršena navedena krivična dela.

Kako stoji u krivičnoj prijavi, čiji tekst je objavljen na portalu Peščanik.net, kao prvoosumnjičeni naveden je narodni poslanik Vladimir Đukanović.

„Prvoosumnjičeni Vladimir Đukanović je na dan 29. 04. 2020. godine, kao narodni poslanik, tokom rasprave na zasedanju Narodne skupštine, pozvao građane da na svojim terasama puste zaglušujuću muziku u znak podrške predsedniku Republike i u znak suprotstavljanja građanskoj akciji ‘Bukom protiv diktature’ kojom su građani širom Republike Srbije nekoliko dana pre ovog poziva izražavali svoj protest zbog prekomernih i selektivnih mera uvedenih za vreme vanrednog stanja.

U istoj prilici ovaj osumnjičeni je izjavio da će on isto to učiniti na svojoj terasi, koja je: ‘hvala bogu, velika’.

Ova činjenica je opštepoznata, a po potrebi, izvesti dokaz preslušavanjem audio zapisnika sa skupštinskog zasedanja označenog dana“, stoji u krivičnoj prijavi GDK.

„Reakcija tužilaštva na krivične prijave biće i jasan pokazatelj da li građani u Republici Srbiji mogu očekivati zaštitu zvaničnih institucija od strane parastranačkih i navijačkih formacija koji su upadali na krovove njihovih zgrada, ili su prepušteni samoorganizovanju u odbrani ustavnog poretka i sopstvenih prava, poput građana koji su na Karaburmi i Dorćolu sami u spešno odbranili svoju imovinu i krovove svojih zgrada“, saopštio je GDK.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare