Vladimir Bilčik Foto:MILOS MISKOV/BETAPHOTO / Sipa Press / Profimedia/TANJUG/ RADE PRELIC

Niko od evropskih zvaničnika koji su najavili dolazak na Evroprajd nije otkazao, svi dolaze na šetnju, kaže za Danas Goran Miletić, organizator Evroprajda.

Prema njegovim rečima, izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik stigao je još sinoć u Beograd.

Kako je ranije najavljeno, na listi organizatora je 60 ljudi iz inostranih organizacija i političara. Među njima su komesar za ravnopravnost EU Helena Dali, zatim 15 evroparlamentaraca, potpredsednica belgijske vlade Petra de Suter, komesar za ljudska prava Saveta Evrope, poslanici nacionalnih parlamenta više zemalja.

Svoj dolazak najavili su i predsednica Senata Kraljevine Belgije, Stefani Doze, Sven Lehman, nemački komesar za LGBT + pitanja, Fabricio Petri, specijalni izaslanik Italije za rodni identitet, Džek Patrik Luis, član Predstavničkog doma u Masačusecu iz redova američkih Demokrata, kao i brojni predstavnici iz nevladinog sektora.

Podsetimo, MUP je dva puta saopštio da šetnja u okviru Evroprajda nije dozvoljena, a Tužilaštvu najavilo podizanje krivičnih i prekršajnih prijava za one koji budu šetali uprkos zabrani.

Jutros je Upravni sud Srbije odbio tužbu koju su podneli organizatori Evroprajda povodom zabrane šetnje u okviru ove manifestacije.

Opširnije pročitajte na portalu Danas.

BONUS VIDEO Evroprajd u Beogradu: Šetnja po ivici…?

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare