Medjustranacki dijalog opozicija vlast Vladimir Bilcik
Vladimir Bilčik Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Kada član Vlade Srbije šalje poruke protiv Evropske unije tokom zvanične posete Moskvi, svi u Evropi to primećuju, objavio je na svom Tviter nalogu izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik.

Bilčik je poručio da se svaki napredak na evropskom putu Srbije može zasnivati samo na istinskoj i doslednoj posvećenosti evropskim principima, vrednostima i politikama.

„To uključuje usklađivanje spoljne i bezbednosne politike Srbije sa politikom Evropske unije – na postupan način i sa istinskim interesom za donošenje političkih odluka koje odražavaju buduće usklađivanje“, ocenio je Bilčik.

Upozorio je da je usklađenost Srbije u tom domenu bila i ostala najniža u regionu.

„Potpuna usklađenost sa spoljnom, bezbednosnom i odbrambenom politikom EU, uključujući sankcije Rusiji, kao i normalizaciju odnosa Srbije sa Kosovom, odrediće tempo pristupanja EU. Ovo je konzistentna poruka Evropskog parlamenta i uključena je u moj Izveštaj o Srbiji za 2021. godinu, koji je usvojen prošlog meseca ogromnom većinom u Strazburu“, poručio je Bilčik.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin nalazi se u poseti Moskvi, a u ponedeljak, 22. avgusta je na sastanku sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovom rekao da je Srbija jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Rusiji i koja nije postala deo antiruske histerije.

BONUS VIDEO: Razlozi zbog kojih Vulin ne može više da bude ministar

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar