Gabrijel Eskobar
Gabrijel Eskobar Foto:N1

Specijalni izaslanik SAD za Balkan Gabrijel Eskobar ocenio je danas da je sastanak s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem bio težak i dug, objavila je ambasada SAD na svom zvaničnom Tviter nalogu.

„Cenimo posvećenost predsednika miru i stabilnosti. Nastavljamo dalje“, poručio je Eskobar posle popodnevnog sastanka u Beogradu sa Vučićem i specijalnim izaslanikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je danas da će razgovori sa specijalnim izaslanikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i specijalnim izaslanikom SAD za Balkan Gabrijelom Eskobarom biti nastavljeni večeras posle 22 sata, a da su oni održani oko 17 časova bili „ne laki“.

„Moja poruka se pre svega odnosi na naš narod na Kosovu i Metohiji – mi ćemo uvek gledati da čuvamo mir i stabilnost i boriti se za mir i stabilnost, ali budite uvereni da nećemo odstupiti od onoga što sam vam rekao – naših vitalnih interesa, vaše sigurnosti i bezbednosti. Nema odustajanja, nema predaje“, poručio je Vučić na svom Instagram nalogu.

Lajčak je svom Tviter nalogu objavio da je sa predsednikom Srbije imao „tešku i odgovornu diskusiju“.

„Preneo sam poruku i istakao da sve što je dogovoreno u dijalogu Beograd – Priština mora da se implementira, uključujući Sporazum o slobodi kretanja iz 2011. godine. Nastavićemo razgovore večeras“, naveo je Lajčak.

Vučić, Lajčak i Eskobar sastali su se u zgradi Predsedništva u Beogradu u 17 časova, a posle 45 minuta Lajčak i Eskobar su napustili zdanje na Andrićevom vencu bez obraćanja novinarima.

BONUS VIDEO: Kosovo dan posle noći na ivici sukoba

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare