Aleksandar Vučić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se nakon završenog sastanka sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i specijalnim predstavnikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom na Andrićevom vencu.

„Građani Srbije, imali smo nelake razgovore sa američkim i evropskim predstavnicima, Miroslavom Lajčakom i Gabrijelom Eskobarom, bili su i Kristofer Hil i Emanuel Žiofre, ambasadori SAD I EU“, rekao je Vučić u izjavi objavljenoj na Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

On je dodao da razgovore po pitanju Kosova nastavljaju večeras posle 22 sata.

„Moja poruka se, pre svega, odnosi na naš narod na Kosovu i Metohiji. Mi ćemo uvek gledati da čuvamo mir i stabilnost i da se borimo, ali nijednog sekunda, baš onako kao što sam vam obećao, baš onako kao što sam vam rekao, nećemo odstupiti od naših vitalnih nacionalnih i državnih interesa, pre svega od interesa našeg narod, vaše bezbednosti i vaše sigurnosti. Nema odustajanja, nema predaje. Živela Srbija“, poručio je Vučić.

Vučić je danas razgovorao sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i specijalnim predstavnikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom, koji su oko 17.40 napustili zgradu Generalnog sekretarijata predsednika Republike na Andrićevom vencu.

Vučić se u 17 sati sastao sa Lajčakom, a zatim je održan trilateralni sastanak, uz prisustvo Gabrijela Eskobara.

Kako je ranije najavila pres služba predsednika Republile, nakon razgovora medijima će biti prosleđeno saopštenje.

BONUS VIDEO: Vučić: Situacija na Kosovu nikad složenija nego danas

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare