Miroslav Lajčak Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Specijalni izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak oglasio se nakon današnjeg sastanka sa Aleksandrom Vučićem i na svom Tviter nalogu napisao da je sa predsednikom Srbije "imao tešku ali odgovornu diskusiju".

„Imao sam tešku, ali odgovornu diskusiju sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. Preneo sam poruke i naglasio da se svi sporazumi iz dijaloga moraju primeniti, uključujući i Sporazum o slobodi kretanja iz 2011. godine. Nastavićemo naše razgovore kasnije večeras“, poručio je Lajčak.

 

Vučić se u 17 sati sastao sa Lajčakom, a zatim je održan trilateralni sastanak, uz prisustvo specijalnog predstavnika SAD za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara.

Lajčak i Eskobar su oko 17.40 napustili zgradu Generalnog sekretarijata predsednika Republike na Andrićevom vencu.

Vučić se nakon sastanka oglasio na svom Instagram nalogu buducnostsrbijeav i rekao da su imali „ne tako lake razgovore“ sa evropskim i američkim predstavnicima Miroslavom Lajčakom i Gabrijelom Eskobarom, kao i da razgovore nastavlljaju večeras posle 22 sata.

„Moja poruka se, pre svega, odnosi na naš narod na Kosovu i Metohiji. Mi ćemo uvek gledati da čuvamo mir i stabilnost i da se borimo, ali nijednog sekunda, baš onako kao što sam vam obećao, baš onako kao što sam vam rekao, nećemo odstupiti od naših vitalnih nacionalnih i državnih interesa, pre svega od interesa našeg narod, vaše bezbednosti i vaše sigurnosti. Nema odustajanja, nema predaje. Živela Srbija“, poručio je Vučić.

BONUS VIDEO: Kosovo dan posle noći na ivici sukoba

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare