Naprednjaci dočekali Violu fon Kramon uzvicima "Kosovo je srce Srbije"
Foto: printscreen

Pokret Ekološki ustanak oštro osuđuje klevete predstavnika režima i režimskih tabloida, kojima se naša borba za dolinu Jadra na neistinit i besmislen način dovodi u vezu sa priznavanjem nezavisnosti Kosova, piše u njihovom saopštenju.

„Građani Srbije već su se odavno navikli na sramno režimsko sakrivanje iza Kosova, svaki put kada je režimu potrebno da skrene pažnju sa svojih kriminalnih afera i svojih mutnih politika. Javnost u Srbiji zna da su problemi srpskog stanovništva na Kosovu danas, u velikoj meri koliko i doline Jadra, upravo tajni dogovori i kukavička poltika svršenog čina Aleksandra Vučića čime se direktno ugrožava bezbednost države i građana, svesno podstiču sukobi i podele u društvu, i crtaju mete na kritičarima vlasti“, piše u saopštenju.

Predstavnici Ekološkog ustanka pozvali su javnost da se suprotstavi svakoj retoričkoj i tabloidnoj zloupotrebi Kosova od strane naprednjačkog režima kome ni Kosovo ni Mačva nisu nista drugo do politički i pljačkaški plen.

Da podsetimo, prvo je ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović rekla da razgovori izvestiteljke Evropskog parlamenta za Kosovo Viole fon Kramon sa liderom Zajedno za Srbiju Nebojšom Zelenovićem, Dobricom Veselinović iz Ne davimo Beograd i ekološkim aktivistom Aleksandrom Jovanovićem Ćutom „jedino imaju veze sa lobiranjem za priznanje Kosova“.

Zatim su se pristalice Srpske napredne stranke okupile u Gornjim Nedeljicama, gde je Viola fon Kramon kao predstavnica stranke Zelenih trebalo da razgovara sa meštanima koji su potpisali peticiju protiv dolaska kompanije Rio tinto u njihov kraj. S obzirom da je ona i poslanica Evropskog parlamenta i izvestiteljka EU za Kosovo prilikom dolaska u Nedeljice, naprednjaci su joj uzvikivali: „Kosovo je srce Srbije“ i „Nećete nam uzeti Kosovo“, a nakon što ih je na engleskom jeziku pitala da li žele da diskutuju o nečemu sa njom, dobila je odgovor „no, sa vama… ovde srpski, ovde se priča samo srpski i prodali ste Kosovo, pliz“.

BONUS VIDEO: Naprednjaci dočekali fon Kramon

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare