Foto: Nova.rs, N1

"Viola fon Kramon, članica nemačkih Zelenih i visoka predstavnica Evropskog parlamenta, jučerašnjom posetom Loznici i selu Gornje Nedeljice nedvosmisleno je pružila jaku podršku građanima u borbi protiv rudnika 'Rio Tinta'", rekao je u razgovoru za Nova.rs lider Zajedno za Srbiju, Nebojša Zelenović.

Zelenović ističe da se Fon Kramon, zajedno sa svojim saradnicima iz Zelenih i Evropskog Parlamenta, tokom posete uverila u to da očigledno postoji dogovor između predsednika Vučića i predstavnika kompanije „Rio Tinto“.

„Očigledno da postoji tajni dogovor između Vučića i „Rio Tinta“, o kome mi ne znamo nikakve detalje. U to su se juče prvi put uverili Viola fon Kramon i njeni saradnici i naglasili su da će pružiti svu podršku u borbi za vladavinu prava i životnu sredinu. Ona je istakla da poštuje borbu aktivista i običnih ljudi, jer tako je nastala Zelena stranka“, kaže Zelenović.

On dodaje da niko nije razmotrio sva prirodna bogatstva koja bi bila uništena iskopavanjem litijuma.

„Taj kraj je bogat plodnom zemljom i čistom vodom. Mačvanski basen sadrži najčistiju vodu u ovom delu Evrope. Stoga predlažemo da se umesto kopanja rude i fabrike otrova u ovom izuzetno bogatom kraju napravi fabrika vode koja bi sa regionalnim cevovodom mogla da reši pijaću vodu u Zrenjaninu i celokupnoj Vojvodini“, objašnjava Zelenović.

Lider stranke ZZS i „Akcije“ zahvalio se Violi fon Kramon na podršci.

„Zajedno sa prijateljima iz evropske zelene porodice borićemo se protiv trovanja zemlje i građana, kako bismo obezbedili pristojan, zdrav i život dostojan svakog čoveka“, zaključuje Nebojša Zelenović.

Podsetemo, poslanica nemačke Zelene partije i Evropskog parlamenta, posetila je juče mesto Gornje Nedeljice, kako bi pružila podršku građanima ovog kraja u borbi za svoju zemlju.

Ipak, situacija je pretila da postane incidentna nakon što su se u Nedeljicama pojavili i odbornici SNS.

Fon Kramon je stigla u u pratnji lidera Zajedno za Srbiju Nebojše Zelenovića, a dobrodošlicu su joj poželele pristalice SNS, koje su se okupile ispred nje i počele da uzvikuju: „Kosovo je srce Srbije“ i „Nećete nam uzeti Kosovo“.

Ona je to prihvatila uz osmeh, a nakon što ih je na engleskom jeziku pitala da li žele o nečemu da diskutuju sa njom, dobila je odgovor:

„No, sa vama… Ovde srpski, ovde se priča samo srpski. No, srpski. No, ne da pričam. Prodali ste Kosovo, pliz. Evo Zelenović zna, on je obrazovan čovek“.

BONUS VIDEO: Naprednjaci napravili sačekušu Violi fon Kramon

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare