Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

Džinovski poster sa likom predsednika Srbije i predsednikom Srpske napredne stranke Aleksandrom Vučićem koji je sredinom decembra zalepljen na prozore hotela "Ambasador" u Nišu, po svemu sudeći neće biti uskoro skinut jer se od jutros popravljaju oštećenja nastala proteklih meseci.

Iako su se mnoge Nišlije, kada su videle alpinistu na „Ambasadoru“, ponadale da je tu da bi počeo da odlepljuje poster, ispostavilo se da je njegov zadatak da prelepi manja opštećenja.

Poster sa Vučićevim likom i natpisom „Dobro došao predsedniče“ zalepljen je na 15 spratova hotela „Ambasador“ uoči njegovog dolaska u Niš, a vlasnik hotela Ivan Spasić je rekao da je to učinjeno u znak zahvalnosti „za sve što je država dala hotelijerima, ugostiteljima i građanima u vreme pandemije“.

Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

Dva meseca nakon toga Spasić je za lokalne medije rekao da vremenski uslovi ne dozvoljavaju da se razmišlja o uklanjanju postera, a uz to je rekao i da „idu i izbori, tako da će verovatno ostati do daljeg“.

U lepnjenju postera učestvovao je veći broj alpinista i radnici „Parking servisa“, a specijalna dizalica zbog je samo zbog toga dopremljena iz Beograda.

Nije saopšteno koliko je koštala izrada i postavljanje postera, ali su procene da je koštao oko 19.500 evra, odnosno 2,3 miliona dinara, jer ima oko 650 kvadrata.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je prvog dana boravka u Nišu izjavio da nije video poster dobrodošlice na hotelu „Ambasador“, navodeći da ne zna ko je vlasnik tog hotela i da u njemu nije odseo, te dodao da mu nije jasna „histerija“ pojedinih medija podignuta zbog toga.

Postavljanje interneta izazvalo je „rat“ na internetu onih koji se protive tome i botova naprednjaka. Građani su u jednom trenutku svojim negativnim komentarima ocenu hotela oborili na 1,6 da bi je potom svojim komentarima naprednjaci podigli na 2,1, a nakon što se Gugl umešao, ocena je vraćena na 4,8. Za samo par dana broj recenzija hotela premašio je 13.000, ali je nakon „restartovanja“, ta brojka vraćena na svega 350.

Građani Niša su danima na društvenim mrežama delili najrazličitije fotomontaže hotela „Ambasador“. Na jednoj od njih iza Aleksandra Vučića nalazi se sevorokorejska zastava, na nekima je lider radikala Vojislav Šešelj, a na nekima su manje poznate Nišlije koje su ostale upamćene zbog svojih neobičnih izjava.

BONUS VIDEO Ivan Ivanović poslao poruku Aleksandru Vučiću

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar