Zdravko Ponoš, intervju, podcast, potkast Miljane Nešković, Snaga uma
Kandidati za predsednika Zdravko Ponoš Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Predsednički kandidat koalicije Ujedinjena Srbija Zdravko Ponoš nije prihvatio prvi poziv televizije Pink za predstavljanje svoje kandidature, zbog kako je rekao ranije zakazane posete Vranju i Vladiničinom Hanu, ali je istakao da je otvoren za dogovor oko drugog termina. Ponovio je da će rado prihvatiti duel sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, da može da bira gde će, ispred seoskog doma, zadruge, uz pivo, a može i na RTS.

„Današnji poziv za sutrašnje predstavljanje kandidature na Pinku nisam mogao da prihvatim jer ću sutra biti u Vranju i Vladičinom Hanu. Otvoren sam za gostovanje u nekom drugom terminu i rado ću se odazvati. Čim dobijem datum i vreme, obavestiću vas“, napisao je Ponoš.

Istakao je i da će rado prihvatiti duel sa predsednikom SNS Aleksandrom Vučićem.

„Naravno, ukoliko odlazeći predsednik @avucic ipak prihvati poziv na duel, dovoljno je da mi mesto i vreme javi 2 sata ranije. P.S. Može bilo gde, ispred seoskog doma, ispred zadruge, uz pivo… A može i na RTS-u. Neka bira gde hoće“, dodao je Ponoš.

Ranije je u intervjuu za Nova.rs rekao da misli da je Vučić kukavica i da taj poziv neće prihvatiti.

„Teško se prevazilazi problem vidljivosti i prepoznatljivosti bez pristupa medijima sa nacionalnim pokrivanjem, a pogotovu RTS-u. Kao što znate dobar deo Srbije reaguje tako da kad čujete da znaju da se nešto desilo i pitate kako to znaju, odgovoraju da je bilo na televiziji. Ako vas nema na toj televiziji kao da vas nema. A u isto vreme predsednik države, odlazeći doduše, ove nedelje četiri puta gostuje u raznim emisijama u trajanju od sat ili dva. To je potpuno privatizovana država, medijski prostor, spoljna politika. A u isto vreme nema hrabrosti da razgovara sa novinarima s kojima se nije unapred dogovorio, da ne govorimo da nema hrabrosti za razgovor sa konkurencijom. Ja sam uvek raspoložen da razgovaram sa njim gde god hoće. Može i ispred seoskog doma, zadruge, uz pivo. Može i na RTS-u. Neka bira gde hoće.

Na pitanje da li se nada da će se taj duel desiti, Ponoš je rekao:

„Ma ne verujem, kukavica je. Ja ga čekam, ali dosad se pokazalo da je kukavica“.

BONUS VIDEO: Zdravko Ponoš za Nova.rs

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare