Foto: Printscreen RTS, TV Happy, SNS

Predsednik prekinuo miting i pritekao u pomoć ženi kojoj je pozlilo. Vučić savetovao lekare da umiju devojčicu kojoj se slošilo. Aleksandar Vučić spasio dečaka iz snežnog smeta. Mladić pao u nesvest u publici u studiju, predsednik vikao: Mariću, prekidaj program. Možda samo puka slučajnost, ali ovakve epizode u kojima se predsednik Srbije pojavljuje u ulozi čoveka koji pomaže i spasava, gotovo da postaju sastavni deo svake predizborne kampanje.

Kampanja je u punom jeku, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić paralelno sa predsedničkim obavezama, govori i na mitinzima Srpske napredne stranke. Vučićev govor u Čurugu nedavno je prekinut, jer je jednoj ženi u publici pozlilo.

Predsednik je napustio binu.

Aleksandar Vučić pomaže ženi u Čurugu Foto:TANJUG/ INFO SLUZBA SNS

„Ima ovde lekara. Biće sve u redu, ne brinite ljudi. Bravo za gospođu, već joj je bolje“, rekao je Vučić, nakon što ju je pozdravio.

Slična situacija desila se i u avgustu prošle godine, kada je Aleksandar Vučić obilazio Užice i užički kraj. Prilikom njegovog govora jednom detetu je pozlilo, a Vučić je najpre pozvao lekare da pomognu, a zatim im davao instrukcije šta da rade.

Umijte je, samo je umijte

“Pomozite. Imamo lekare? Imamo lekare, odmah pomozite“, rekao je Vučić nakon što je primetio da je devojčici u publici pozlilo od vrućine.

Detetu pozlilo na Vučićevom govoru
Foto: printscreen Tanjug/Video

Zatim su usledili saveti:

“Samo da je umijete, samo umijte, priđite lekari i pustite da sedne dole. Dobro je, samo je umijte. Evo već je bolje. Dobro. Bravo. Bravo sine. Ajde, pomozite još malo. Dobro je sve, dobro…“, rekao je Vučić i dodao:

“Samo o jednoj stvari razmislite. Ne mogu, ja ne razumem one ljude kad se tako nešto desi, nekome pozli od vrućine, oni nastavljaju da govore kao da se ništa nije desilo. Kako možeš da nastaviš da govoriš kao da se ništa nije desilo? Sad je dobro da ne brinete vi iz tog dela gde se ne vidi. Detetu je samo malo pozlilo“.

Četiri godine ranije, u samo nekoliko meseci dva nemila događaja u televizijskom studiju.

Lider SNS i u tom trenutku predsednički kandidat Aleksandar Vučić gostovao je na televiziji „Hepi“, a u studiju su bili i njegovi roditelji Anđelko i Angelina Vučić.

Usred emisije jednom mladiću je pozlilo, a Vučić je odmah otrčao da mu pomogne.

“Položite ga, dajte da mu pomognemo. Mariću prekidaj program”, rekao je tada Vučić.

Srbija još nije stigla da zaboravi ovaj događaj, a na televiziji Hepi se desila gotovo identična scena.

U toku emisije jedan od gledalaca ponovo je pao u nesvest. Mladiću je pozlilo i samo se srušio na pod. Ovog puta intervju nije prekinut.

Snežni nanos ili zanos

Na posletku Feketić i nikad zaboravljena scena iz februara 2014. godine.

Foto: Printscreen RTS

Snežni smetovi doveli su do toga da je više stotina ljudi bilo zavejano na autoputu ka Subotici kod Feketića. Tadašnji prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, bio je tu sa ministrima odbrane i saobraćaja.

U sledećoj sceni Vučić iz zavejanog autobusa, do kolena u snegu iznosi dečaka, koji je ispostaviće se kasnije, a preneće svi mediji, Albanac iz Prizrena.

Preneće mediji i izjavu očevica, jednog od najbližih Vučićevih saradnika, koji je rekao da je on u pomoć ljudima u zavejanim autobusima krenuo samoinicijativno.

“Iskočio je iz helihoptera i potrčao u pomoć ljudima! Nikome ništa nije rekao, a dok smo se mi snašli, on je već nosio promrzlog dečaka”, rekao je tada očevidac.

Da li je predsednik Supermen?

Marketinški stručnjak Igor Avžner kaže da je ovo već prepoznatljiv Vučićev “modus operandi”.

Igor Avžner Foto: N1
Igor Avžner Foto: N1

Šta će nam institucije

“Vučić je išao sam da nabavlja respiratore, učio je zdravstvene radnike kako da ih koriste, on zn asve o BDP-u, o spoljnoj politici… Moje pitanje je zašto ova država troši toliko novca na institucije, kad jednostavno mogu da plate samo jednog čoveka koji sam sve to može mnogo bolje da uradi”, pita Avžner.

“Da li su istraživanja posle prvog dešavanja kad je primenjen ovakav scenario pokazala da je vrlo dobro prihvaćen ili smo stigli do tog nivoa histerije, kao u vreme Bitlsa da ćene u publici padaju u nesvrest, nisam siguran. Ono što znam jeste da nikada nisam video Džona Lenona ili Pola Maratnija da silaze sa scene kako bi spasavali te žene. Jednostavno, to je posao nekog drugog”, kaže Avžner.

To, kako dodaje, ne važi u Vučićevom slučaju.

”S obzirom da je Vučić u svojim kampanjama koje traju beskonačno, do sada smo videli da je taj “modus operandi” već veoma prepoznatljiv. Na ovaj način Vučić pokušava da prikaže ne samo svoju snagu i opštu stručnost, već i nestručnost svojih saradnika. Da u sopstvenom okruženju gradi orivid da niko osim njega ništa ne sme i ne zna da uradi”, zaključuje Avžner.

BONUS VIDEO: Vučić govori lekarima šta da rade

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare