Foto:N1

Pokret Dveri zatražio je da se otkaže koncert beloruske pank rok grupe Ljapis Trubeckoj (Ляпис Трубецкой) najavljen za 12. februar u Domu omladine Beograda, tvrdeći da ta grupa peva o mržnji prema Rusiji.

„Frontmen ove grupe Sergej Mihalok prepoznatljiv je kao neprijatelj Rusije i pristalica kijevskog Majdana. Poznat je po napisanoj pesmi ‘Ratnici svetlosti’ koja je praktično bila himna prevrata u Ukrajini 2014. godine“, naveo je taj pokret u saopštenju.

Oni su osudili „zloupotrebu muzike i kulture u ratne svrhe“ i ocenili da su koncerti na kojima se peva o mržnji prema Rusiji „poslednje što treba Beogradu i Srbiji u ovom trenutku“ i ukazali da koncert u Srbiji „nije slučajno izabran malo pre godišnjice početka sukoba u Ukrajini“.

PROČITAJTE JOŠ

„Zahtevamo od nadležnih ministarstava, posebno Ministarstva kulture i ministra Maje Gojković, gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića, predsednika Skupštine grada Nikole Nikodijevića, kao i od direktora beogradskog Doma omladine da reaguju i otkažu održavanje ovog koncerta“, dodale su Dveri u saopštenju.

BONUS VIDEO Poslanik Dveri: Gospođa premijer ili gospodin premijer

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare