Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs; TANJUG/ Rade Prelić

Predsednik Dveri Boško Obradović odbacio je kao "apsolutnu neistinu" tvrdnju predsednika Srbije Aleksandra Vučića da Rusija pomaže taj pokret i druge stranke desnice u Srbiji.

Obradović je za portal Danas ocenio da iznošenjem takvih tvrdnji, vlast „pod pritiscima sa Zapada“ pokušava da „pokvari“ odnose Srbije i Rusije.

Pročitajte još...

„Od kada je Dragan J. Vučićević, kao neformalni portparol aktuelne vlasti, optužio direktno Rusiju da sprema nerede i nasilje ispred skupštine na dan posebne sednice o Kosovu i Metohiji, pojačano je prozivanje Rusije od strane predstavnika vlasti. Čak je i predsednik Republike optužio patriotsku i državotvornu opoziciju na čelu sa pokretom Dveri da je pomaže Rusija, što je apsolutna neistina“, naveo je Obradović.

Komentarišući Vučićevo „obećanje“ da će ipak organizovati konsultacije sa predstavnicima poslaničkih grupa o takozvanom nemačko-francuskom predlogu za Kosovo, lider Dveri je rekao da još nije dobio zvaničan poziv iz kabineta Predsednika Srbije.

„Bilo bi najnormalnije da je pozvao sve predsednike parlamentarnih političkih stranaka, ili šefove njihovih poslaničkih grupa da ih upozna sa sadržajem francusko-nemačkog predloga sporazuma, kao i sa odgovorom države Srbije. Ne znam koliko ima smisla ići na konsultacije pod uslovom da sve što saznamo ne sme u javnost, jer upravo javnost treba da bude upoznata šta je tačno sadržaj novog zapadnog ultimatuma“, naveo je Obradović.

Dodao je da će se u slučaju da dobije poziv na konsultacije, o eventualnom odlasku na razgovor sa predsednikom Srbije najpre konsultovati sa „partnerima iz Patriotskog bloka, koalicije NADA, Srpske stranke Zavetnici i Pokreta za odbranu Kosova i Metohije“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare