Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Potpredsednik Glavnog odbora SNS Marko Ðurić izjavio je da je Vuk Jeremić poslednja osoba na svetu koja sebi može dati moralno pravo da sudi o borbi aktuelne vlasti za KiM, nakon što je svojevremeno, kaže, devastirao srpsku diplomatiju.

U saopštenju medijima, Ðurić navodi i da je Jeremić bio saučesnik u konsolidovanju jednostrano proglašene kosovske državnosti.

„Jeremić i danas nastavlja da podmuklo razgrađuje kapacitete Srbije za odbranu naših državnih i nacionalnih interesa napadajući one koji su u ovome trenutku jedina garancija da će ti interesi biti branjeni i odbranjeni“, kaže Ðurić.

Raduje ga, dodaje, što građani Srbije prepoznaju i razumeju Jeremićevu „rušilačku ulogu“, i što ga uporno podsećaju koliko je „marginalan i beznačajan“.

„Srbija je u Vašingtonu marljivo gradila svoje interese, snagu i jedinstvo uprkos tome što su Jeremić, ali i mnogi drugi koje danas naziva svojim političkim partnerima, život posvetili tome da je bace na kolena“, naveo je Ðurić.

Da podsetimo, predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da je „dokument koji je predsednik Srbije Aleksandar Vučić potpisao u Beloj kući „vic“.

„U istom dokumentu se navode odnosi Beograda i Prištine, prava homoseksualaca u svetu, 5G mreže, ambasade u Jerusalimu, tretiranje Hezbolaha kao terorističke organizacije, diversifikacija energetskog snabdevanja… To pas s maslom ne bi pojeo. Pola sveta nam se smeje, a druga polovina je zgrožena“, rekao je Jeremić u Arilju, gde je osnovan opštinski odbor Narodne stranke.

Jeremić, je rekao je da je Vučić potpisao dokument koji je na štetu Srbije, jer se Vučićevim potpisom obavezala da u narednih godinu dana ne lobira za povlačenje priznanja samoproglašenog Kosova, dok se Priština nije obavezala da ne lobira za dalja priznanja.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare