vucic potpisivanje
Foto: Skrinšot

Kopredsedavajući Evropskog saveta za spoljne poslove, švedski diplomata Karl Bilt na svom Tviter profilu objavio je video u kom je prikazana reakcija predsednika Srbije Aleksandra Vučića tokom Trampovog obraćanja u Ovalnoj sobi, a za vreme sastanka na kojem je potpisan sporazum o normalizaciji ekonomskih odnosa Beograda i Prištine.

„Evo trenutka kad je predsednik Vučić obavešten da će ambasadu (Srbije) u Izraelu preseliti u Jerusalim“, a uz tekst okačio video na kom se čuje deo Trampovog govora u kom kaže da će ambasada biti premeštena u julu, konstatujući da je to „fantastično i velika izjava“.

Reakcija predsednika Srbije bila je začuđujuća, na snimku deluje kao da prvi put čuje za ovu tačku, a pogled upućen članovima naše delegacije dodatno budi sumnju da Vučić nije znao šta je potpisao.

Prebacivanje ambasade Srbije u Jerusalim poslednja je tačka sporazuma koji je potpisan u Beloj kući u petak. Njom se Srbija obavezala da će do 20. septembra u Jerusalimu otvoriti kancelariju Privredne komore, kao i državnu kancelariju, kao da će preseliti ambasadu u Jerusalim do 1. jula 2021. godine.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare