Foto:REUTERS/Leah Millis

Američki predsednik Donald Tramp, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Avdulah Hoti, potpisali su juče u Beloj kući ekonomski sporazum. Samo dan nakon Vućeve posete Beloj kući, društvene mreže su izgorele od prozivki na račun predsednika Srbije, koga su nazvali najpogrdnijim imenima.

Najviše prozivki na račun predsednika Srbije dolazi sa Tvitera, gde se javne ličnosti, ali i obični građani, sa sprdnjom odnose prema predsednikovoj poseti Vašingtonu.

Voditelj Ivan Ivanović tako je napisao, „da se neko jutros probudio pored olovke“ – aludirajući na predsednikovo obraćanje novinarima prilikom kojeg je rekao da je od Donalda Trampa na poklon dobio olovku.

Potom je tu i sada već čuvena fotografija na kojoj Vučić sedi prekoputa američkog predsednika, a advokat Valdimir Todorić opisao je kao „sramotu za celu generaciju“.

„Ovaj indijanac nije ni pročitao ono što su mu dali da potpiše“ – glasi još jedan Tvit, koji opisuje Vučićevu, kažu, začuđenu facu dok sedi pored Trampa.

Popularna stranica „Bora Konj“, na Tviteru je podelila interesantan mim koji opisuje Trampovu navodnu reakciju nakon što je pročitao naslove u domaćim tabloidima.

Ista stranica posprdno se osvrnula i na Vučićevo hvalisanje da je od Trampa, kako je rekao, dobio na poklon ključ od Bele kuće. Iako se Vučić kjljučem pohvalio kao da ge je jdini on dobio, i delegacija iz Prištine, takođe je na poklon od Donalda Trampa dobila ključ Bele kuće.

Ima i onih koji se čude time što „Vučić nije znao šta potpisuje“.

Tviteraši komentarišu i Vučićev „blentavi pogled“.

… a porede ga i sa magarcem.

Naš istaknuti reditelj Srđan Dragojević, podelio je fotografiju predsednika Srbije Aleksandra Vučića iz Bele kuće, gde na stolici sedi ispred predsednika SAD Donalda Trampa, navodeći da prvi put u životu oseća sažaljenje prema Vučiću.

Direktor Insituta za evropske poslove Naim Leo Beširi, takođe se našalio na račun predsednika Srbije, te je podelio mim u kome Tramp zahteva promenu brave na vratima Bele kuće – ova šala se odnosi na predsednikovo hvalisanje da mu je Tramp rekao da „u Belu kuću može ući kad god poželi“.

Takođe se našalio i na račun Miše Vacića, koji je komentarisao Trampove objave na Tviteru.

 

Tviter se šali i na račun „poklona“ koje je Vučić dobio od Trampa, pa je objavljena i fotografija SNS promo materijala koji je navodno bio poklon za Melaniju Tramp – prvu ženu SAD.

Ima i fotošopa – Vučić kome će uskoro nestati tlo pod nogama.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare