Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku prof. dr Slavica Đukić Dejanović, od ponedeljka će razgovarati sa građanima i svojim savetima im pomagati da prevaziđu probleme koje je izazvala pandemija koronavirusa, saopšteno je iz njenog kabineta.

Građani će ministarki moći da se obrate preko Viber broja 0648737-322 , svakod dana u periodu od 21:00 do 22:30 časa.

„Ne mali broj naših građana ovih dana traži stručnu pomoć zbog pandemije izazavane koronavirusom. Opravdani strah, izolacija i neizvesnost uzrukuju uzmenirenost“, saopšteno je iz ministarstva.

Iz kabineta ministarke bez portfelja zadužene za demografiju i populacionu politiku, podsećaju da je prof. dr Slavica Đukić Dejanović najveći deo svoje karijere provela je u Kragujevcu, kao redovni profesor, šef Katedre za psihijatriju i prorektor za međunarodnu saradnju Univerziteta u Kragujevcu.

Obavljala je funkciju direktora Kliničko-bolničkog centra u Kragujevcu u periodu od 1993. do 2000. godine, a od 2014. do 2016. godine bila je direktor Klinike za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“ u Beogradu.

Nosilac je priznanja Psihijatrijske sekcije Srpskog lekarskog društva, Povelje za doprinos zdravstvu grada Kragujevca, kao i Đurđevdanske nagrade.