Miloš Jovanović Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović predložiće stranačkim kolegama da ta partija promeni naziv, rečeno je nezvanično našem portalu u DSS. Plan je da do promene imena formalno dođe 5. oktobra, kada bi trebalo da bude održana i izborna i konstitutivna skupština.

Kako navodi sagovornik Nova.rs, Jovanović će se narednih dana sastati sa ljudima iz vrha DSS sa kojima će razgovarati na tu temu.

„Stranka bi zadržala sve što je bilo dobro u DSS – ozbiljnost i državotvornost, ali zbog potpuno nove političke situacije koju imamo u 2020. u odnosu na 2008. ili 2000. godinu potrebno je promeniti i samo ime stranke i započeti novu politiku“, navodi naš izvor.

Kako dodaje, osim nekolicine članova, danas su u toj stranci ljudi koji nikada nisu bili na državnim funkcijama.

„Vojislav Koštunica je 2014. izašao iz DSS i nastupilo je novo doba koje će doneti i novi način političkog delovanja i rada“, kaže izvor Nova.rs.

DSS na parlamentarnim izborima 21. juna nije prešla cenzus. Ipak, ta stranka ušla je u pokrajinsku skupštinu, u šest opštinskih parlamenata u Beogradu, a imaće odbornike i u skupštinama Novog Sada, Zrenjanina, Užica, Sombora…

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare