DS: Režim Aleksandra Vučića širi zebnju i paniku među građanima

Podeli:
demokratska stranka
Foto:Vesna Lalić

Međunarodni dan žrtava prisilnih nestanaka za Srbiju je naročito bolan, imajući u vidu veliki broj njenih građana nestalih pre, tokom i posle sukoba u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i na Kosovu i Metohiji. Naročitu zabrinutost u Srbiji u ovom trenutku izaziva činjenica da su nosioci najviših državnih funkcija upravo oni koji su, vršeći i tada najviše državne funckije, aktivno širili međuetničku mržnju, podstrekivali ratove i tokom tih ratova politički i ekonomski profitirali, navodi se u saopštenju Demokratske stranke.

Dodaje se i da „za razliku od svog prvog mandata devedesetih godina, pripadnicima crno-crvene koalicije danas je znatno sužen manevarski prostor, te se oni trude da zastrašivanjem građana Srbije što duže zadrže svoje, pre svega ekonomskom realnošću, poljuljane pozicije“.

„Paralelno sa kampanjom laži i odvraćanja pažnje, pripadnici crno-crvene koalicije preko svojih odreda kriminalaca šire zebnju i paniku među građanima. Tokom drugog mandata crno-crvene koalicije od 2012. godine, u Srbiji je nestao nekadašnji potpredsednik i narodni poslanik vladajuće organizacije, kao i da je posle mnogo nagađanja gde je javnost slučajno saznala da je preminuo pod nerazjašnjenim okolnostima. Vrhunac kampanje zastrašivanja ipak predstavlja prikazivanje snimaka mučenja i likvidacija nestalih lica od strane predsednika Republike lično i kasnije objavljivanje monstruoznih detalja u režimskim tabloidima“, ističe se u saopštenju.

Kako navode iz Demokratske stranke, „poruka je jasna, posebno ako znamo da su neposredni izvršioci otmica, mučenja i ubistava ljudi direktno povezani sa vladajućom Srpskom naprednom strankom, bilo članstvom, rodbinskim ili prijateljskim vezama“.

„Zato se više niko i ne čudi zbog čega se bahatom vozaču koji ubije dete ili devojku ne određuje pritvor, zbog čega siledžije i batinaši mogu da ‘poklanjaju’ krvave košulje političkim neistomiljenicima i zbog čega osuđivani kriminalci mogu naočigled policije, mirnim građanima koji vape za vodom, lomiti transparente. Demokrate poručuju da je jasno da građani neće još dugo moći da trpe poniženja i maltretiranja bahatih režimskih batinaša i da se bliži trenutak koji svi želimo da izbegnemo – trenutak kada će građani biti prinuđeni da u zaštiti svojih interesa pribegnu samopomoći jer institucije države ne postoje – i zato apeluju na predstavnike režima Aleksandra Vučića da građanima na miran način vrate državu jer je njihova odgovornost nesporna i biće dokazana na sudu. Kad-tad“ zaključuje se u saopštenju.

BONUS VIDEO: Kinez šutnuo radnika u Boru

Komentari

Vaš komentar