Foto:TANJUG / TARA RADOVANOVIC

Demokratska stranka pozvala je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića da podnese ostavku zbog, kako navode, povezanosti vlasti sa mafijom.

U saopštenju se navodi da Demokratska stranka godinama ukazuje na povezanost Aleksandra Vučića i njegovog najbližeg okruženja sa kriminalnim krugovima.

„Rezultat te saradnje je enormno bogaćenje porodice Vučić, njihovih kumova i saradnika, dok su mu kriminalci, poput grupe Veljka Belivuka, čuvali vlast. Danas, kada bezbednosne službe nekoliko država poseduju materijalne dokaze saradnje režima i kriminalaca u vidu njihove međusobne prepiske i snimaka najmonstruoznijih krivičnih dela, postavlja se pitanje da li je Vučić time ucenjen i čije je naloge, na štetu nacionalnih interesa, prinuđen da ispunjava“, navodi se u saopštenju.

Demokratska stranka poručuje da Vučić zbog svega navedenog nije dostojan da i dalje obavlja funkciju predsednika države, jer zbog povezanosti režima sa mafijom može biti ugrožena čak i državnost Srbije. Hitna ostavka Vučića je jedini čin koji Srbiju može bar delimično izvući iz kriminalnog blata i sramote u koju nas je uvukao režim.

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 
Facebook
 
Twitter
 
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare