Nebojša Cekić Foto:parlament.gov.rs

"Firma Chempro da na lokaciji nekadašnje fabrike RUL u Leskovcu planira da izgradi fabriku za preradu opasnog otpada. S obzirom na to da su Vodovod, ali i Odeljenje za zaštitu životne sredine dali negativno mišljenje o gradnji fabrike, kao i da su protivzakonito donešeni lokacijski uslovi, ali uočene i mnoge druge nepravilnosti - Grad Leskovac podneo je tužbu protiv Ministarstva koje je ceo projekat na kraju i odobrilo", saopštila je stranka Zajedno.

Narodni poslanik Nebojša Cakić kaže da su ceo postupak obeležile mnogobrojne malverzacije, kao i falsifikovanje dokumenata, što potvrđuje i tužba grada Leskovca.

Kako piše u saopštenju, pošto je investitor uvideo da svoje namere ne može da ostvari preko organa grada Leskovca, obraćaju se Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture koje im izdaje Rešenje o građevinskoj dozvoli koje potpisuje državna sekretarka Aleksandra Damnjanović u toku 2021. godine.

“Državna sekretarka MGSI Aleksandra Damnjanović treba da objasni građanima Leskovca kako je potpisala građevinsku dozvolu kada je njeno izdavanje nezakonito iz više razloga” – naglasio je Nebojša Cekić, narodni poslanik Zajedno – Moramo iz Leskovca.

“Ministarstvo može dati građevinsku dozvolu samo za izgradnju objekta, a ne za rekonstrukciju i prenamenu dela već postojećih objekata. Takođe, napisali su i lažnu tvrdnju da je Postrojenje za tretman opasnog ambalažnog otpada u skladu sa Planom generalne regulacije 7 ‘Moravska’ – što nije tačno. Leskovcu se sprema ekološka katastrofa u samom centru grada, u režiji investora i pomenute sekretarke Damjanović, te građani Leskovca pozivaju nju kao i gospođe ministarke Mihajlović i Vujović, da dodju i objasne koja je cena zdravlja i života gradjana Leskovca“, piše u saopštenju.

“Mi iz Zajedno – moramo im garantujemo da takvo postrojenje neće biti izgrađeno u urbanom delu grada Leskovca. Kao što smo jedini upoznali javnost grada Leskovca, dok svi ćutali u strahu od njihove strahovlade, tako ćemo i sprečiti izgradnju Postrojenja za preradu opasnog otpada”, naveo je Cekić.

BONUS VIDEO Nebojša Zelenović i Dragan Radojčin o kosovskoj igri nerava

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar