Đorđe Miketić Foto:ZAJEDNO promo

Narodni poslanik Đorđe Miketić pozvao je premijerku da se hitno izjasni o oktazivanju Evroprajda, nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić , najavio da ove manifestacije neće biti, pozivajući se politički trenutak u kom se Srbija nalazi.

„Da li je za poštovanje prava ljudi, svih građana naše republike, onako kako Ustav garantuje, pa i onih koji su drugačije seksualne orjentacije, kojoj i ona pripada ili je nemi vojnik kartela koja je svojom ćutnjom obezbedila jedino sebi i svojoj partenrki status porodice i udobni život u Jovankinoj vili“, naveo je Miketić.

Dodaje i da do sada premijerka Brnabić nijednom nije bila na meti političkih napada zbog svoje seksualne orijentacije, već je uvek ukazivano na njene propuste u radu.

„Nikada do sada, premijerku nismo niti jednom rečju napadali zbog svoje seksualne orjentacije, niti nju niti njenu želju da sa partnerkom uđe u registuje istopolnu zajednicu i osnuje porodicu. Kritikovali smo je jedino jer je saučesnik u epskoj pljački građana i destruktivnoj naprednjačkoj vlasti“, podvlači Miketić.

PROČITAJTE JOŠ

Upozorava da premijerkino ćutanje dovodi pripadnike LGBT zajednice u neravnopravan položaj.

„Međutim, njeno ćutanje prema nerešenom statusu LGBT manjine, potom i Zakonu o istopolnim zajednicama koji je u fijoci već godinama, kao i javnim istupanjem u raznim popularnim magazinima, da premijerka sa svojomo partenrkom ima “dete”, dovodi u neravnopravan položaj sve druge građane Srbije koji bi želeli da uživaju ista prava kao i ona i njena partnerka. Narvno govorim o pravima nasledstva, pravima na bolničke posete i sve što zakon donosi, dok pravo da se nelegalno živi u vili na Dedinju ostavljamo drugoj instituciji da rešava. Takođe, pozivam sve slobodne građane Srbije da podrže zahteve LGBT zajednice i prošetaju 17. septembra ulicama Beograda sa građanima koja traže svoja Ustavna prava!“, zaključuje Miketić.

BONUS VIDEO: Vučić: Imamo važnijih stvari od Evroprajda

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare