Foto: Printscreen N1

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je da je Nemačka vrlo energično protiv stava administracije američkog predsednika Donalda Trampa da ipak bude otvorena mogućnost za postizanje nekog kompromisnog rešenja za Kosovo i Metohiju.

Govoreći o pismu u kojem ministri spoljnih poslova Nemačke i Francuske pozivaju na momentalno obnavljanje razgovora Beograda i Prištine, Drecun je za RTS ocenio da je tzv. „meka moć“ Evropske unije pala na ispitu.

On je rekao da Nemačka ima krajnje rigidan politički stav, a to je da preko pravno-obavezujućeg sporazuma treba da se prizna samoproglašena nezavisnost Kosova, što Srbija, kako je Drecun istakao, „neće ni po koju cenu prihvatiti“.

On je ukazao da, ako je stav Francuske i Nemačke da se dijalog nastavi, moraju da se stvore uslovi za to, a to je bezuslovno ukidanje taksi.

„Nemačka mora da bude svesna situacije da je Srbija sada dovoljno ojačala da ne mogu da joj se diktiraju i nameću rešenja za Kosmet“, kaže Drecun.

Komentarišući paljenje kuće Srbina povratnika u selu kod Kline, Decun je ocenio da je reč o konstantnom pritisku Albanaca na Srbe da se ne vrate na Kosovo i Metohiju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar