Foto: Vladislav Mitić/Nova.rs

Marko Dražić, urednik Njuz.neta, kazao je u Novom danu da je situacija toliko dramatična da ni predsednika Aleksandra Vučića nema u medijima već danima, pa mu je nekako prazno kada uključi televizor. On dodaje da bi predsednik najviše voleo da uvedemo sankcije Rusiji, ali inkognito, a baš tog dana kada budemo uvodili sankcije desiće se i neka velika afera o kojoj će pisati tabloidi.

U medijima su se pojavili navodi da bi Srbiji mogao da bude vraćen vizni režim zbog neusklađivanja spoljne politike sa Evropskom unijom, odnosno zbog neuvođenja sankcija Rusiji. Dražić kaže da ga je ta vest „baš razbudila“ zbog „ličnih trauma“ iz perioda kada je odbijan za italijansku vizu.

„Zanimljivo je kako Srbija i predsednik pokušavaju da sede na dve stolice. Koliko je situacija dramatična govori činjenica da predsednika skoro više i da nemamo u domaćim medijma. Prethodnih meseci, predsednik je na svakih četiri do pet dana umeo da se pojavi u nekom jutarnjem ili večernjem programu“, podseća Dražić javnost.

Za petak je najavljeno obraćanje Vučića naciji, koje je trebalo da se desi nedelju dana ranije, a gost Novog dana zapaža da više nisu intervjui već obraćanja naciji i da to zvuči mnogo spektakularnije.

„Poslednjih mesec dana je bio u Hit tvitu i mislim da je to to. Kada upalim TV čudno je, prazno je, nekako ga nema nigde da ti objasni šta se dešava. Onda me ne bi začudilo da neki naši mediji krenu da ga repriziraju kao serije“, kaže Dražić.

On misli da bi predsednik Vučić najviše voleo da se uskladimo sa EU i da uvedemo sankcije Rusiji, „ali da to bude među nama“.

Opširnije pročitajte na N1.

BONUS VIDEO Svetski dan slobode medija – Vučemo traume iz 90-tih i još nemamo rasvetljena ubistva novinara

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar