Vuk Drašković i Aleksandar Vučić Foto: Dragan Mujan, Amir Hamzagić/Nova.rs

Srpski pokret obnove (SPO) Vuka Draškovića imaće dva kandidata za poslanike, i to na izbornoj listi vladajuće Srpske napredne stranke (SNS).

Imajući u vidu dugogodišnje delovanje Vuka Draškovića i funkciju Danice Drašković u odboru direktora NIS-a, ne bi ni bilo neočekivano da se ova stranka ponovo nađe na listi naprednjaka.

Foto: TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

Pometnju je izazvala činjenica što je na izbornoj listi podnetoj RIK-u jasno navedeno da su upravo Čotrić i Aleksandar Jugović kandidati SNS, i to na 111. i 112 mestu izborne liste. I pored toga, Čotrić tvrdi da su oni zapravo kandidati Srpskog pokreta obnove (SPO), iako to nigde ne piše i naglašava da „SPO podržava politiku vladajuće stranke i predsednika Srbije, kako na unutrašnjem, tako i na spoljno-političkom planu“.

Ostaje nedoumica da li je Srpska napredna stranka (SNS) imala nameru da od javnosti sakrije da na svojoj listi ima kandidate Vuka Draškovića ili je Drašković imao nameru da prikrije da ima dva kandidata na Vučićevoj listi.

Pročitajte još

Kako su na listi tek 111. i 112, ostaje im nada da će veliki broj poslanika SNS podneti ostavke i da će se tako ipak domoći skupštinskih klupa.

Vuk Drašković se oko izbora za sada uopšte nije oglašavao.

BONUS VIDEO Miodrag Jovanović: Predstojeći izbori neće biti slobodni, vlast šalje signal da će se menjati izborna volja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar