Aleksandar Vučić Foto:printscreen/TV Vesti

Odmah nakon što se u medijima pojavila vest o tome da su zaposleni u Predškolskoj ustanovi “Čarolija” u Vršcu dobili naređenje da se pojave na predizbornom mitingu predsednika SNS Aleksandra Vučića u Opovu, počeli su da zvone telefoni sa informacijom da se sve otkazuje. “Digla se frka”, bilo je kratko objašnjenje koje su zaposleni dobili. A frka traje i danas, pa se u kancelariji direktorke od jutros sastanči iza zatvorenih vrata, jer se sumnja da je informacija medijima doturena iz redova samih naprednjaka...

Uoči jučerašnjeg mitinga Aleksandra Vučića u Opovu zaposleni u okolnim opštinama i javnim ustanovama dobili naređenje da se pojave na skupu.

U opštinama se skraćivalo radno vreme pojedinim službama, a u predškolskim ustanovama je došlo do preraspodele smena i zaduženja, tako da vaspitačice rade duže, a sekretaricu menja medicinska sestra na preventivi.

Foto:TANJUG/ SNS / INFORMATIVNA SLUZBA

Kako je već pisala Nova, pozive su dobili zaposleni u opštini Kovačica, a zatim i zaposleni u Predškolskoj ustanovi “Čarolija” u Vršcu. Veče uoči mitinga nastala je prava pometnja među zaposlenima u ovoj ustanovi, jer je trebalo u kratom roku izmeniti radno vreme i trajanje smena zaposlenih, čak i zaduženja, pa se desilo da je posao sekretarice morala da obavlja medicinska sestra na preventivi.

„Od ukupno 127 zaposlenih u ovoj predškolskoj ustanovi 48 je moralo da prisustvuje mitingu SNS. Među njima su vaspitači, pomoćni radnici, zaposleni u računovodstvu… Ovih 48 zaposlenih jesu oni koji su došli sa članskom knjižicom SNS i oni moraju da odu na skup. Jedna od mojih koleginica pokušala je da izbegne odlazak, pravdajući se velikom količinom posla. Od svoje koordinatorke je dobila poruku: “Od sad ti je ovo posao”. Zbog svega toga nastaje jaz među zaposlenima, jer oni koji ostaju moraju da rade duže od šest sati kolika je zakonska norma i sa većim brojem dece nego inače”, rekao je sagovornik Nova.rs.

Dan nakon otkazivanja grupnog odlaska u Opovo u objektima Predškolske ustanove “Čarolija” situacija je kako saznaje Nova.rs – napeta.

“Ljudima je javljeno da se otkazuje odlazak bukvalno u poslednjem trenutku, telefonom i bez ikakvog detaljnog objašnjenja. Ceo dan je bilo napeto jer se nije znao pravi razlog otkazivanja, a u među onima koji su zaposleni preko članske knjižice SNS probudila se sumnja da informacije medijima i opozicionim političarima odaju ljudi iz njihovih redova”, kaže naš sagovornik.

Što, kako dodaje, nije začuđujuće.

“U poslednje vreme sve je više onih kojima je dosta svega i koji na svaki poziv da odlaze na mitinge ili prikupljaju glasove kažu ”pa dokle više”. Ima onih kojima je svega preko glave. Zato je danas prilično napeto, normalno se radi, svi su tu, ali se oseća neka napetost. Pogotovu što su sastanci u upravi i kod direktorke u kancelariji su sastanci iza zatvorenih vrata”, navodi izvor Nova.rs.

BONUS VIDEO: Okupljanje pristalica SNS pred miting u Vranju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare