Priča o penzionerima koji su umesto u banju Vrdnik odvedeni u Busije da slušaju govor predsednika Srbije Aleksandra Vučića, dobila je i epilog. Dve penzionerke su isključene iz Udruženja penzionera Pudarci jer nisu htele u ovome da učestvuju, a uz to suprug jedne od njih je i psovao predsednika Vučića, što su zabeležile kamere. Nova.rs objavljuje video snimak telefonskog razgovora sina jedne od “izopštenih” žena sa predstavnikom udruženja, u kojem dobija objašnjenje - “to je došlo do Vučića, obrukali smo se samo tako”.

Da podsetimo, penzioneri sa područja opštine Grocka, trebalo je da otputuju na izlet u Banju Vrdnik. Barem im je tako rečeno u udruženjima penzionera. Međutim, umesto u banju odvezeni su u Busije, na obeležavanje “Dana sećanja”, kojem je prisustvovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Da stvar bude gora, penzionerima je saopšteno gde ih voze, tek kad su stigli na konačno odredište.

Desio se incident. Dve penzionerke iz udruženja “Pudarci” su se pobunile, a suprug jedne od njih je psovao predsednika pred kamerama koje su beležile dolazak. Ako je verovati rečima predstavnika ovog udruženja penzionera cela “stvar” je stigla i do predsednika Izvršnog odbora SNS Darka Glišića i predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Pukla je bruka i dve žene morale su biti isključene.

Razgovor je snimio sin jedne od njih Željko Matorčević, inače urednik portala Žig info, a sagovornik mu je predstavnik Udruženja penzionera Pudarci Dobrica Glišić.

Matorčević za Nova. rs kaže:

“Pozvao sam ga jer sam dobio informaciju da su dve članice Udruženja, penzionerke izbacili i to zato što su odbile da idu u Busije gde je bio organizovan skup gde je govorio Aleksandar Vučić Dobrica Glišić koji je u vrhu tog udruženja mi je rekao da je zbog toga izbio skandal, da je državi, predsedniku i stranci naneta šteta. Od 30 prisutnih članova samo jedna osoba nije glasala za izbacivanje”, kaže Matorčević.

Prenosimo deo razgovora.

Željko Matorčević: Mene zanima, da li je ona predložila, a članstvo usvojilo da izbace moju Dobrinku i Dobrilu iz Udruženja?

Dobrica Glišić: Jeste, ali nije ona izbacila nego je odbor izbacio.

Željko Matorčević: A zbog čega? Jel one mogu da dobiju neko obrazloženje?

Dobrica Glišić: Pa vidi, bio je veliki pritisak tu i od opštine. Naneta je jako velika šteta, celoj državi, partiji, Vučiću.Tako da sam ja tu snosio krivicu na sebe jer sam ja tu dao ostavku zbog toga, znaš. Jer sam ja kriv tu zbog toga, ona nije tu bila. Perica je mene zvao uoči polaska, znaš, i kaže Gale ja bih išao s obzirom da ide moja žena Dobrinka a ona je član. I kaže ja neću da je pustim bez mene. Ja reko nemaš problem Pero. I sutradan kad sam ja prozivao i isprozivao sve tu su … Pera kaže ja neću njemu da tapšem pi*** mu materina. I ja mu priđem i kažem dobro Pero ne moraš ali nemoj tako…. On nije znao gde ide, svi su znali gde idu.

Foto: TANJUG/ RADE PRELIC/ nr

Željko Matorčević: Čekaj ti meni sad hoćeš da kažeš da udruženje penzionera u Pudarcima radi po dobrom starom komunističkom fazonu, a to je izbacimo iz stranke bez da može bilo ko da brani?

Dobrica Glišić: Ne ne ne, nema ništa komunistički. Po statutu, statut je tako napisan da može odbor da isključi svakog pojedinca ko ne dolazi recimo, nedolično ponašanje i ovo i ono.

Željko Matorčević: Vidi ja tebe razumem, ali taj pojedinac po tom statutu, ima pravo da dobije upozorenje u pisanoj formi da će biti sankcionisan i kažnjen zbog toga i toga i da on mora da odgovori, znači može samo da ga izbace bez obzira na sve…

Dobrica Glišić: Ne ne ne, sve to. Bili su članovi bilo je 30 članova samo bez odbora, razumeš. I svi su glasali samo je jedan bio protiv. A to je bila protiv Vidosija. Jedino ona je bila protiv ostali svi su bili za, samim tim je došlo do isključenja. Eto ništa drugo.

Željko Matorčević: A isključenje, nedolično ponašanje zato što nisu hteli da idu na Busije

Dobrica Glišić: Ne to, zato što… Bre bile su i novine, bila je televizija. Vidi da ti kažem iskreno niste trebali to da radite. Vi ste snimali dolazak ljudi na odredište…

Željko Matorčević: Koji mi?

Dobrica Glišić: Pa ne znam ko je snimio. Vidi što se tiče te filmske delatnosti ja to veoma dobro poznajem. Na kraju se pojavila Dobrinka sa njenim govorom, posle Dobrila i Pera je noseći onu flašicu mlatarao rukom i kaže ”šta ja da ga čekam pi*** mu materina, dokle ja da ga čekam, toliko i toliko sati, idem ja mojoj kući“.

Željko Matorčević: Dobro to znači da je zbog Vučića, ni zbog čega drugog nego nisu ispoštovali predsednika?

Dobrica Glišić: Znali smo mi da se ide u Busije, ne zbog Vučića, nije to predizborna kampanja, nego zbog naših Srba…

Željko Matorčević: Ali ti si mi sad rekao zato što su psovali Vučića da su isterani iz udruženja penzionera?

Dobrica Glišić: To je došlo do opštine, pa onaj Glišić došlo do njega, došlo do Vučića. Ispali smo najgori bre čoveče i baš Pudarci gde je Ljiljana predsednik i gde imamo predsednika opštine. Ćoveče obrukali smo se samo tako.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare