Foto: Oslobođenje/Luka J.

Pokret Oslobođenje održao je tribinu o Kosovu i Metohiji u Orašcu nakon skupa i liturgije u Marićevića jaruzi. Na tribini je pored lidera Mlađana Đrođevića govorio i đakon Nenad Ilić, otac Jutjubera Baka Praseta.

„Sa nama su danas ljudi iz Sombora, Sremske Mitrovice, Novog Sada, Beograda, Jagodine, Kruševca, Niša, Arilja, Kosovske Mitrovice, iz Crne Gore. Cilj tribine je razmena mišljenja, ovaj put na temu Kosova i Metohije, koje je danas i više nego aktuelno zbog trgovine i izdaje koja se dešava pred našim očima“, rekao je Đorđević, saopštili su iz pokreta.

Kako je istakao Đorđević u govoru Aleksandar Vučić danas pregovara i trguje Kosovom po svetskim pijacama – u Vašingtonu i u Briselu, a građani Srbije nemaju pojma o čemu se tamo govori i šta se potpisuje“.

Pozdravivši učesnike tribine, sveštenik Nenad Ilić govorio je o slobodi, despotizmu i Kosovu i Metohiji, a istakao je „da je sloboda osnov svakog napretka“:

„Mi smo se kao narod kroz celokupnu istoriju uvek udruživali zbog slobode. To je međutim teška stvar. Svi kažu – hoćemo slobodu, kao da slobodu neko daje. Sloboda se stiče i osvaja“, rekao je Ilić.

Na tribini su takođe govorili gosti iz nekoliko gradova širom Srbije, istakavši protivljenje sporazumu kojim bi Srbija priznala Kosovo, ali i naglasivši brojne probleme sa kojima se suočavaju u svojim lokalnim sredinama, uključujući „korupciju i samovolju lokalnih čelnika podređenih Vučićevom režimu“.

Kako kažu u pokretu Oslobođenje, današnje aktivnosti su prvi koraci u formiranju širokog opozicionog pokreta, koji će se boriti za očuvanje srpskih nacionalnih interesa.

Iskopirali logo Putinove stranke

Đorđević je na Tviteru okačio logo pokreta koji neodoljivo podseća na logo Jedinstvene Rusije Vladimira Putina, pa je ova tema postala „trending“ na Tviteru u poslednja dva dana.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare