Foto: Ivan Dinić/Nova S

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević ocenio je da je najava vanrednih parlamentarnih izbora 2022. godine "zamajavanje građana" i da je skandal to što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u istom danu najavio formiranje i raspuštanje Vlade.

„Po šest meseci vode kampanju, zatim četiri meseca formiraju vladu iako je ceo parlament njihov, a onda kada najzad treba da saopšte vladu, organizuju ovakav igrokaz. Skandal je istoga dana najaviti vladu i ujedno i njeno raspuštanje, to jest vanredne parlamentarne izbore“, ocenio je u pisanoj izjavi Đorđević.

On je ukazao da Srbija nema Vladu još od marta i da se to dešava u vreme pandemije, zatvorenih granica i ekonomske krize, upravo onda kada je Vlada neophodna da vodi zemlju kroz krizu.

Đorđević smatra da će vanredni izbori 2022. biti „još jedna fasada demokratije kojom se pokušava sakriti diktatura“.

„Ti izbori će služiti da Vučić ponovo pokuša da na silu ubaci u parlament neki novi UDS, neke nove Čanke i Olenike, Čomićke i Zelenoviće, Čede i Metle, pa da njima maše pred strancima i pokazuje ih kao opoziciju u parlamentu, simulirajući višestranačje. To će biti fasada demokratije, posebno ako se katastrofalni izborni uslovi ne promene“, smatra Đorđević.

On je dodao da izbori ne mogu biti slobodni ako su mediji neslobodni, ako su birački odbori pod monopolom SNS, ako država upumpava milione u funkcionersku kampanju jedne stranke i ako su građani izloženi ucenama, pretnjama i podmićivanjima.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare