Foto: Arhiva

U poslednjim minutama trke za novog američkog predsednika, kada se njihova javnost nalazi u stanju koje se može podvesti pod "opšte ludilo", euforija se prenela i na srpske političare, pa se na društvenim mrežama vodi pravi mali rat između pristalica Donalda Trampa i Džoa Bajdena.

Prebrojavanje poslednjih glasova, da li je Tramp pokraden, zašto je njegov govor cenzurisan, ko je od njih dvojice bolji za Srbiju… Polemike na Tviteru se nižu jedna na drugu.

U otvorenom navijanju za Trampa svakako prednjači predsednik pokreta Dosta je bilo Saša Radulović. Na osnovu onoga što objavljuje na društvenim mrežama i koliko to često radi, moglo bi se reći da se Radulović ne odvaja od televizora. Ono što se dešava u Americi prethodnih dana, kad je reč o prebrojavanju glasova, Radulović je okarakterisao ni manje ni više nego kao kraj demokratije.

„Pola sata nakon što je sud u Pensilavniji odlučio da Trampov tim može da prisustvuje prebrojavanju glasova, Vrhovni sud Pensilvanije je odlučio da obori tu presudu. Ovo je najveća krađa izbora u istoriji demokratije. Ako im ovo prođe, to će biti kraj demokratije. Ne sme proći“, napisao je Radulović u jednoj od objava na Tviteru.

„Ovo što se odvija pred našim očima je pokušaj silovanja i ubistva demokratije. Ako ovo falsifikovanje izbora prođe, demokratija više neće postojati nigde u svetu. Na slici su rezultati izbora nakon izborne noći, pre nego što je krenulo falsifikovanje koje i dalje traje“, dodao je lider pokreta Dosta je bilo.

 

 

Sličnog je mišljenja i poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović.

„Кakvo sramno štelovanje u Džordžiji. Кakav skandalozni inžinjering gde se namerno drži navodni rezultat u elektorskim glasovima danima kako bi narodu postalo normalno da Bajden prevagne. Ovo je dno!“, napisao je Đukanović na Tviteru.

 

 

Zatim je dodao da Amerikanci posle ovoga više ne mogu nikome držati lekcije o demokratiji.

 

Izborima se bave i demokrate, ali nekako logično na strani Džoa Bajdena.

Bivši predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac, jasno je rekao za koga u ovoj trci navija.

„Ministar odbrane Mark Esper spremio ostavku, mnogi republikanski guverneri, senatori… se ogradjuju od postupaka, Pence se ućutao, na kraju će Tramp ostati sam kao što je sam i došao. #sudbina“

 

Američkim izborima se bavio i bivši predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović, koji  je na ovu temu prethodnih dana dosta pisao na Tviteru, ali ne navijački, već šaljivo.

„Zaustavite glasanje, silazim! Boro brate što ne poživi još malo“, napisao je, između ostalog Trifunović, aludirajući na očigledan odlazak Trampa sa mesta predsednika SAD.

Aludirao je i na podršku koju je predsednik Srbije Aleksandar Vučić dao Trampu, pa je u odgovoru na tvit: „U USA nova kletva, dabogda te Vučić podržao na izborima“, napisao:

„I ne samo to. To je ozbiljan baksuz, čega god se dotakao, osušilo se“.

 

A našalio se i na račun ključeva od Bele kuće, koje je Vučić nedavno dobio od Trampa.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare