Od jutra vatrogasci pokušavaju da ugase požar u Kineskom tržnom centru na Novom Beogradu, a upadljivo je da ponovo nigde u javnosti nema doskorašnjeg gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića. Nedeljema je bio u inostranstvu, zbog čega je u utorak telefonski održana sednica Privremenog organa. Danas se konačno pojavio u glavnom gradu, ali nije bio na mestu užasnog požara. Umesto kod Kineskog tržnog centra, Šapić je danas otišao u obilazak radova na obnovi Ložionice u društvu predsednika države Aleksandra Vučića i članova Vlade Srbije.

U Kineskom tržnom centru u Bloku 70 na Novom Beogradu od jutros bukti veliki požar. U ranim jutarnjim satima na teren je izašlo 46 vatrogasa, sa 13 vozila, a u akciju gašenja požara uključili su se i helikopteri MUP-a kako bi obuzdali stihiju.

Požar u Kineskom tržnom centru na Novom Beogradu Foto:Screenshot/Instagram/serbialive_beograd

Izgoreli su lokali, roba, a gust dim prekrio je gotovo sve delove Novog Beograda, a čule su se i eksplozije. Uplakani radnici pokušali su da spasu ostatke robe, ali vatra je gutala sve pred sobom.

Dok je trajalo obuzdavanje požara, upadljivo je bilo da se nijednom nije oglasio doskorašnji prvi čovek Beograda Aleksandar Šapić.

Aleksandar Šapić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Nije se pojavio na mestu događaja, a nije se oglasio ni zvaničnim saopštenjem kao aktuelni predsedavajući Privremenog organa Beograda.

Prema informacijama Nova.rs, Šapić se nedeljama nalazio u inostranstvu, zbog čega je u utorak održana telefonska sednica Privremenog organa.

Danas se pojavio u društvu predsednika države, ali nije bio u Bloku 70 na mestu gde se desio požar.

Aleksandar Vučić Foto:TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Slična situacija viđena je i u maju 2023. godine nakon strašnih tragedija u osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu. Osim objave na društvenim mrežama, uočljivo je bilo da se Šapić nije pojavio u blizini škole ili istupao pred kamerama, niti se oglašavao zvaničnim saopštenjima nakon ovog zločina.

Aleksandar Šapić Foto: TANJUG/ BEOINFO

Šapić više od dva dana nije želeo da se vrati u Beograd, a i tada je Nova.rs objavila da je bio u inostranstvu. Prema našim informacijama, tada su Šapića pozvali iz Vlade Srbije kako bi se vratio u Beograd, ali je on poručio da nije nadležan.

Poslednjih dana intenziviralo se pominjanje imena Aleksandra Šapića, ali njega nema u javnosti.

Počeli su zakulisni razgovori oko formiranja nove gradske, a postoje određene naznake da bi SNS i SPS mogli da dobiju većinu kroz podršku dela odbornika izabranih na listi doktora Branimira Nestorovića.

PROČITAJTE JOŠ:

Šapić je uputio javnih poziv svim odbornicima da razgovaraju o daljoj saradnji, što su iz dela opozicije odmah odbili. Ipak, Šapić je poziv uputio i to najpre odbornicima sa liste okupljene oko Nestorovića.

„„S obzirom da je Gradska izborna komisija na jučerašnjoj sednici dodelila odborničke mandate i da od danas teče rok za konstituisanje Skupštine grada Beograda, kao što sam i najavio nakon izbora, upućujem javni poziv svim nosiocima mandata u Skupštini grada Beograda, a pre svega listi Mi – Glas iz naroda, Aleksandar Jerković, da, ukoliko žele, razgovaramo o potencijalnoj saradnji i planovima za razvoj Beograda u naredne četiri godine i načinu na koji ćemo naš grad učiniti još boljim i lepšim, saopštio je Šapić.

BONUS VIDEO: Vatrogasci u Kineskom tržnom centru 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare