Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik je danas poručio da je "snažna i prosperitetna Srbija ključni i suštinski nosilac stabilnosti i mira na Balkanu i regionu, te najveći oslonac osnaživanju i prosperitetu Republike Srpske".

Dodik je to poručio u čestitki predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću povodom sutrašnjeg Dana državnosti Srbije, saopštio je Vučićev kabinet.

Predsedavajući Predsedništva BiH je napisao da „Srbija u Republici Srpskoj uvek ima najiskrenijeg i najvećeg prijatelja, jer smo jedan narod i jer nas povezuju neraskidive veze“ pošto „sa bratskim narodom Srbije… delimo i baštinimo tekovine iste, zajedničke prošlosti, porekla, kulturnog i duhovnog nasleđa, iz čega je često izvirala naša bratska ljubav, uzajamna podrška i poštovanje koje smo jedni drugima pružali i u najtežim vremenima“.

Dodik je u čestitki zahvalio Vučiću „na dobrim odnosima, bratskoj ljubavi koju dobijamo od Srbije, političkom razumevanju, kao i mnogobrojnim zajedničkim ekonomskim i finansijskim projektima, čvrsto ubeđen da će se naša međusobna podrška i saradnja nastaviti i u vremenu pred nama, na dobrobit i zadovoljstvo naših građana“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar