Foto: Privatna arhiva

Veliki broj građana koji su prethodnih nedelja učestvovali u protestima i blokadama širom Srbije, dobili su zbog toga prekršajne prijave, a da nisu bili na naznačenom mestu ili da uopšte nisu legitimisani. Jedan od njih je Darko Grbić iz sela Vlajkovac, pored Vršca, koji je dobio prekršajnu prijavu jer je “prelazio put na obeleženom pešačkom prelazu”, iako je u vreme koje je ispisano na prijavi bio kod vulkanizera, za šta ima dokaz.

Kako kaže u izjavi za Nova.rs Grbić je dobio prijavu u kojoj piše da se u 14 časova i tri minuta nalazio na pešačkom prelazu u Dvorskoj ulici u Vršcu, iako je u to vreme bio kod vulkanizera.

“U to vreme koje piše na prijavi bio sam na sasvim drugom kraju grada i kao dokaz imam račun vulkanizera, a danas ću izvaditi i potvrdu banke da sam u tom trenutku uslugu platio karticom. Nisam nikako mogao u 14 sati i tri minuta da budem na naznačenom pešačkom prelazu, jer sam u 13 časova i 56 minuta bio kod majstora, što piše i na računu. Nakon toga sam platio uslugu na šta je otišlo još nekoliko minuta, pa sve i da sam se teleportovao nisam mogao biti na mestu i u vreme koje je naznačeno u prijavi”, kaže Grbić za Nova.rs.

Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Kako dodaje, ovo je dokaz koliko je sve u vezi sličnih prijava “rađeno ofrlje”.

“Oni znaju sve nas koji protestujemo i znali su da ću doći. Problem je u tome što sam kasnio i na skup došao pola sata kasnije. Kaznu sam platio, jer sam već imao sporova sa opštinom i na pravdi Boga izgubio i morao da platim milionsku odštetu. Neću tražiti ni povrat novca, jer u ovoj zemlji pravosuđe radi kako radi”, zaključuje Grbić.

BONUS VIDEO: Odbojka na protestu u Novom Sadu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar