Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Prekršajni nalozi i novčane kazne koje su učesnici građanskih protesta počeli masovno da dobijaju, uznemirili su javnost, a advokat Vladimir Gajić objavio je na Tviteru savet šta da radite ako vam na vrata pokuca poštar s preporučenom plavom kovertom.

Svi koji dobijaju prekršajne naloge od policije radi plaćanja novčane kazne od 5.000 dinara treba da traže sudsko odlučivanje. Potpišu nalog i predaju ga u lokalni Prekršajni sud. Ne moraju da plate bez odluke suda, napisao je Gajić na Tviteru.

Građane ja zanimalo da li njegov predlog rizičan, odnosno da li im se više isplati da čekaju odluku suda ili da plate manji iznos u roku od osam dana. Pojedini korisnici su da bi Gajićeva preporuka između ostalog izazvala zatrpavanje Prekršajnih sudova opvakvim prijavama i da je upitno kako bi uopšte u zakonskom roku bilo moguće procesuiranje.

Pročitajte još:

Podsetimo, u subotu su se održali protesti širom Srbije. Najveći je bio u Beogradu, a više hiljada građana je izašlo na ulice u znak protesta zbog ekoloških problema koji guše Srbiju. Novi protesti zakazani su za ovu subotu i to je treća nedelja zaredom.

Prekršajni nalozi građanima stižu danima, a samo zastrašivanje je krenulo nekoliko dana pre protesta. Tako su građani, od strane policijskih službenika, upozoravali da ne idu na proteste, kako ne bi snosili posledice.

Bonus video: Novi zahtevi za proteste

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare