Foto:TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je ceremoniji obeležavanja završetka radova na konstrukciji Kule Beograd.

„Ponosan sam na ovo. Do pre samo nekoliko godina ovo je sve bio samo san“, rekao je Vučić.

Istakao je da će Kula u punoj funkciji biti do polovine sledeće godine.

„Ovo je poseban dan za sve nas koji smo učestvovali u ovom projektu. Nešto što je bilo samo san postalo je realnost i ući će u istoriju, a već postaje deo svakodnevice kako Beograda i Srbije, tako i regiona. Kada smo dali reč našem narodu da će najzapušteniji deo naše prestonice dobiti novi izgled, mnogi nisu verovali“, istakao je Vučić.

Ovde će se, kako je istakao Vučić, nalaziti i jedan od najluksuznijih hotela.

„Ono što je važno jeste da je ovo ubedljivo najveće gradilište, oko 2.200 radnika radi ovde. Hoću da se zahvalim svima koji rade ovde jer ne bismo mogli sami, učimo mnogo“, dodao je Vučić.

Kako je istakao, ne postoji lepši pogled u našoj zemlji – vidi se i Srem, Banat, Šumadija…

PROČITAJTE JOŠ:

„Veliko hvala svim radnicima iz različitih delova Srbije, ali i regiona, koji su gradili i koji će nastaviti da grade“, naveo je Vučić.

Simboličnim izlivanjem betona obeležen je završetak radova na konstrukciji Kule Beograd.

U avgustu bi, prema rečima predsednika kompanije Igl Hil Mohameda Alabara i ministra finansija Siniše Malog, u avgustu bi ovde trebalo da dođu luksuzni svetski brendovi, poput Luj Vitona i Gučija.

Mohamed Alabar se zahvalio što je dobio priliku da sprovede ovakav projekat, te da će to poboljšati život svih građana.

„Sinoć smo dobili konačne rezultate za prvih šest meseci u odnosu na plan. Plan je bio da naš minus u prvih 6 meseci bio 190 milijardi, a bio je oko 75 milijardi. Konzervativno smo tumačili prognoze i zadovoljni smo rezultatima. Opet molim ministre da troše pare, ali ne za sebe, nego za projekte“, rekao je Vučić.

Kako je naveo, treba da se potroši više para, oko 700 miliona evra, na planirane projekte, kako bi stopa rasta bila veća.

„Ni stopa javnog duga neće ići preko 60 odsto, kako smo i obećali narodu na kraju godine. To je ogromna vest imajući u vidu koliko ide u drugim zemljama“, rekao je Vučić.

Građani Srbije mogu da očekuju značajno obećanje plata i penzija ove godine, istakao je.

„Kada pređemo prosečnu platu od 600 evra, onda će ljudi na vidiku imati ono što je predviđeno planom ‘Srbija 2025′“, istakao je.

„Do kraja godine prestižemo jednu zemlju EU po pitanju plata.“

Podsetimo, predsednik je prošlog meseca posetio gradilište Beograda na vodi, kada je saopštio da se na njemu nalazi rekordan broj radnika.

Današnjem obilasku takođe će prisustvovati ministar finansija Siniša Mali i Mohamed Alabar, predsednik kompanije Igl Hils (Eagle Hills).

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare