Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Nakon što je nedavno objavio fotomontažu na kojoj su Marinika Tepić i vođa kriminalne grupe Veljko Belivuk, poslanik Nebojša Bakarec otišao je korak dalje, pa je za požar u deponiji u Vinči optužio lidera SSP Dragana Đilasa i Dobricu Veselinovića iz inicijative Ne davimo Beograd. Đilas u izjavi za list “Nova” nema razlike između onog o čemu priča “bolesni Bakarec od Vučićeve tvrdnje da želi da umru svi penzioneri” i ocenjuje da je sve to što rade klasičan fašizam.

Kad se neka afera dovede u vezu sa funkcionerima iz redova Srpske napredne stranke, Nebojša Bakarec i njegove stranačke kolege stupaju na scenu i za sve nevolje optužuju opoziciju. Tako je za požar u deponiji Vinči koji je izbio u subotu optužio Dragana Đilasa i Dobricu Veselinovića.

On se ponovo poslužio fotomontažom na kojoj se vide Bakarec i Đilas u plamenu i podelio je na društvenim mrežama sa naslovom “Ko je zapalio deponiju u Vinči”.

“Da li su NDBG i SSP platili nekome da podmetne požar? Krajnje je sumnjivo, da se ovim povodom juče koordinirano oglasio i Đilas, koji tesno sarađuje sa NDBG. Dodatnu sumnju da je požar podmetnut izaziva činjenica da je pokret Ne davimo Beograd momentalno nakon što je buknula vatra imao dron na licu mesta i sve snimao i pre nego što su vatrogasci došli! Nadam se da će nadležni organi ispitati sve ove sumnjive činjenice, tj. potpunu neverovatnoću da se pripadnici jedne autošovinističke partije i evroposlanica Kramon, u istom trenutku zateknu na deponiji, nekoliko sati posle izbijanja požara”, naveo je Bakarec.

Iako je i sam bio deo petooktobarskih promena, “u prilog” svojim tvrdnjama, potom je naveo:

“Napali su i zapalili Skupštinu Srbije i RTS, 2000. i 2020. Napali su i zapalili zgradu SPS i policije u Majke Jevrosime, 2000. godine. Onda uopšte ne čudi da su zapalili i deponiju u Vinči! Vatra hoda sa njima! Piromani”, rekao je poslanik SNS, koji je duže od dve decenije bio član DSS.

Dragan Đilas za naš list kaže da je već tužio Bakareca za laži koje je ranije iznosio i da je dobio na sudu. S obzirom da su odštete smešno male, dodaje on, svi oni nastavljaju dalje “jer realno nema posledica”.

“U čemu je gore ovo što priča bolesni Bakarec od recimo Vučićeve tvrdnje od pre 15 meseci da hoću da umru svi penzioneri jer se zalažem da mogu da izađu na ulicu bar nekoliko sati? Da hoću da umre stotine hiljada ljudi, među kojima je i moja majka, i da će beogradska groblja biti mala? Ili izjava i natpisa da se zalažem da se siluju Vučićeva deca? Nema razlike”, navodi Đilas.

On kaže da sve to što rade je klasičan fašizam.

“Na njihovu veliku žalost ipak je 21.vek, pa ne mogu sve da nas pobiju i reše problem”, navodi Đilas.

Povodom navoda da su umešani u podmetanje požara u medijima bliskim vlasti, oglasio se i NDBG.

“Vlast lažima pokušava da skrene pažnju sa svoje odgovornosti. Plaši ih podrška koju pokret uživa među građanima Beograda i Srbije, kao i međunarodna podrška pokretu. Pravni tim pokreta Ne davimo Beograd pokrenuće odgovarajuće pravne procese protiv medija koji su svesno objavili ovu podmetačinu“, navedeno je u saopštenju.

Da je „vrlo moguće“ da je lider SSP podmetnuo požar, rekao je i Srbislav Filipović, takođe poslanik SNS: „Nemam dilemu da je on ludak kome bi i to palo na pamet sa vojskom huligana kojom upravlja“.

BONUS VIDEO: Vučić o Belivuku

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare